Stormschade

Geplaatst op: zaterdag 20 januari 2007 door Jimapore in Dagelijkse leute

De storm die gisteren en eergisteren doorheen heel europe dood en vernieling zaaide (om effe ruige taal te gebruiken) heeft ook ons huisje getroffen.  Vrijdagmorgend werd ik namelijk wakker om iets voor 6u00 door gedruppel, een paar tiental centimeter van m’n hoofd!  Het regende hard buiten en blijkbaar sijpelde er water binnen… een geluk dat het net niet in ons bed was, over een natte droom gesproken!

’s Avonds thuisgekomen blijkt er links een heel stuk lood zijn losgekomen waardoor panlatten en ander hout “bloot liggen” en rechts, net op de scheiding met de buurvrouw is er ook een bres (ook hier lood dat los is) waardoor het binnenregende.  Deze nacht hebben we dan ook slecht tot niet geslapen.  We dachten dat de boze, kwaadaardige en bovenal -evil’e- wind via een van de gaten onder onze pannen zou duiken en doodleuk heel ons dak zou verplaatsen.  Stel je voor, liggen we daar zo plots naar de sterrenhemel te staren. 

Gelukkig zijn de dakwerkers op dit moment gearriveerd en bezig met de herstellingen. Dan moeten ze ook maar eens zien naar dat ander lek in ons washok, zo is alles in een keer gerepareerd.  Damn, toch een straf stormke zenne.

Stuk lood weg. Gevonden Nog een gat

Advertenties
reacties
  1. Toets schreef:

    Ge zijt niet de enige die vroeg uit z’n bed moest door het regenweer. Om half acht (wat voor mijzelve immens vroeg is 😉 ) werd ook ik wakker door serieus gedruppel in m’n kamer. Omdat de wind zo fel op de ramen stond, was het gewoon door de ramen aan het binnenregenen. Na een half uurtje dwijlen met de kraan open, kon ik ook nog in de keuken de plas water gaan opkuisen! Grrrrrrrrr!

  2. Toets schreef:

    Heu… dweilen dus… nog niet goed wakker denk ik 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s