Definitief reisschema

Geplaatst op: maandag 2 april 2007 door Valerie in China, Reizen

Het is eindelijk zover: we boeken bij Dimsum Reizen en ons definitief reisschema ziet er als volgt uit:

01/09: Vlucht Amsterdam – Beijing met KLM (17.35 u – 8.55 u)
02/09: Aankomst Beijing

WEEK #1
03/09: Beijing
04/09: Beijing
05/09: Beijing
06/09: Vlucht Beijing (8u20) – Kunming and vlucht Kunming – Lijiang (13u20)
07/09: Lijiang
08/09: Lijiang
09/09: Lijiang

WEEK #2
10/09: Lijiang – Shi Bao Shan, privé-auto met chauffeur
11/09: Shi Bao Shan – Dali, privé-auto met chauffeur
12/09: Dali
13/09: Dali
14/09: Vlucht Dali – Kunming (8u25) and vlucht Kunming – Guilin (14u55) + transfer Yangshuo
15/09: Yangshuo
16/09: Yangshuo

WEEK #3
17/09: Transfer naar Guilin, nachttrein Guilin – Guangzhou (18.04 u – 7.41 u)
18/09: Transfer naar haven, boottocht Guangzhou – Hong Kong
19/09: Hong Kong
20/09: Hong Kong
21/09: Vlucht Hong Kong – Amsterdam (10.20 u – 16.30 u)


Route

Hoewel het een flinke meerprijs betekent boeken we toch een stoel voor Viktor zodat we hopelijk een oogje toe kunnen doen tijdens de intercontinentale vluchten.

De komende dagen en weken laten we jullie kennismaken met de plaatsen die we zullen bezoeken en krijgen jullie ook een glimps te zien van de hotels waar we zullen verblijven.

Alvast een voorsmaakje: in Beijing verblijven we in hotel Bamboo Garden. Op dag 4 bezoeken we de Grote Muur bij Mutianyu. Dromen jullie mee?

Advertenties
reacties
 1. Toets schreef:

  Jaja, maak ons maar jaloers! Zeker dat ge geen bagagedragers nodig hebt? Ik wil zelfs mee om pampers te helpen vervangen (en dat wil al wat zeggen)! 😉

 2. Jimmy schreef:

  Deal! Op voorwaarde dat je in de bagageruimtes meereist 😉

 3. Beste familie Goossens – Feyaerts,

  Via deze weblog mocht ik uw reisplannen naar China vernemen. U lijkt mij een vooruitziende familie waarbij ongetwijfeld al lijstjes klaarliggen met noodzakelijke reisattributen. Goed zo !
  Edoch, beste familie Goossens – Feyaerts, ik wou bij deze u toch aanzetten tot een ontonbeerlijk detail waaraan u allicht nog geen aandacht aan besteedde.
  Als voorzitter van de BBGC (belgische bodyguard club) wou ik uw aandacht vestigen op het belang van de veiligheid van u en uw familieleden. Onze vereniging heeft onlangs een wetsvoorstel ingediend teneinde particulieren die zich tijdelijk naar bepaalde aziatische landen begeven, te doen verplichten een beroep te doen op een persoonlijke bodyguard. Het spreekt voor zich dat wij het volste vetrouwen hebben in onze belgische politici, die, na onderzoek en research, zich uiteraard unaniem akkoord zullen verklaren met ons voorstel waarna een publicatie in het staatsblad zal volgen. Desalniettemin willen wij u nu reeds onze diensten aanbieden en stel ik voor dat ik mij, als voorzitter van onze vereniging, persoonlijk deze taak ter harte zal kunnen nemen.
  ‘Dat lijkt ons wat overdreven ‘ hoor ik jullie zeggen ? Vraag dat maar eens aan de familie Van Reusen uit Maaseik, na hun reis naar Vietnam, Cambodja en Japan ! Inderdaad, beiden zijn terug aan het werk, maar mijnheer zonder één nier, zonder milt en met één long. Ook Mevrouw Van Reusen werd slachtoffer en mist haar milt én haar gal ! Organenhandel, beste Jimmy en Valerie, daar hadden jullie niet aan gedacht. Eerlijkheidshalve moet ik toevoegen dat de gal van Mevrouw Van Reusen niet ten laste van de criminaliteit mag genomen worden, maar eerder een hoogoplopende discussie met de luchthavenbeamte betrof,die stelde dat het bagageovergewicht van 320 gram ontoelaatbaar was, waardoor Mevrouw Van Reusen verkoos een contract met een duistere handelaar aan te gaan, eerder dan haar geliefde chinees porselein af te geven, maar dat is slechts een detail.
  ‘Dat zal toch wel benauwd worden’ hoor ik jullie denken ? Excuseer, maar denken jullie echt dat onze medewerkers tussen jullie in het bad zitten ? Uiteraard niet, beste Jimmy en Valerie, we staan NAAST dat bad en ons glaasje champagne is beduidend kleiner dan dat van jullie ! Dat siert onze bescheidenheid zonder aan professionaliteit in te boeten.

  Mag ik nog even refereren aan de getuigenis van het jonge koppel uit Brakel, dat ons schriftelijk en uitvoerig bedankten voor onze diensten : “Toen onze loopfiets zonder stuurman (die was dronken en gevallen onder de fiets) richting afgrond vloog, kwam uw medewerker in sneltreinvaart maar in maatpak, naast ons lopen om het daverende vehikel te stoppen een halve meter voor de afgrond ! ” We bedankten hem uitvoerig, waarop hij zei : “Shall i take you to the swimming pool ?”.

  Professionaliteit en diplomatie zijn onze core business, beste Jimmy en Valerie.

  Al onze medewerkers zijn erg streng opgeleid, sportief (60 meter in 13 seconden!) en van een onberispelijk niveau !

  Vandaar dat ik zo vrij ben u reeds ons contract te zenden dat u getekend kan terugzenden. Ik zal uw dossier persoonlijk opvolgen en u mag er zeker van zijn dat ik u, tegen een kleine vergoeding, uw verblijf in China in hoogst eigen persoon zal vrijwaren tegen alle bestaande onheilstijdingen.

  Ohja, die privé chauffeur op 10 en 11 september, we gaan die screenen !

  Ik dank u alvast voor uw opdracht en tot binnenkort.

  Firmin Van Goidsenhoven (alias Marcopolo)
  Voorzitter BBGC

 4. Jimmy schreef:

  Geachte heer Marcopolo,

  Wij moeten bekennen dat ondanks de goede voorbereidingen we inderdaad weinig tot geen aandacht hebben geschonken aan veiligheid, zeker in openbare toiletten waar er in China vaak geen deuren (!) zijn, geen toiletpapier (!) of spoelbak is.

  Daarom hebben we besloten om een beroep te doen op de diensten van het BBGC.

  Onze voorkeur gaat echter wel uit naar jullie bodyguard “Joery”. Vooral voor zijn praktijk ervaring met veiligheid op openbare toiletten:


  Wij zullen weldra contact met U opnemen om verdere details te bespreken.

  Hoogachtend,

  Fam. Goossens-Feyaerts

 5. Firmin schreef:

  Beste Familie Goossens – Feyaerts,

  Ik kan jullie keuze begrijpen, zeker gezien uw land van bestemming.
  Maar, helaas, onze Joery is niet meer…..We hebben hem moeten afvoeren omdat hij laatst op de vlucht naar Johannesburg een stewardess door het vliegtuigtoilet heeft geflusht ! Hij had zijn opdracht tot de inspectie van de toiletten iets te gretig aangepakt en had haar verward met een rol toiletpapier, vandaar. En je weet hoe dat gaat met vliegtuigtoiletten..eens geflusht kan je nooit meer terug.
  Enfin, Joery is in behandeling op het kerkhof en tot zo lang neem ik zijn taak waar….u zal niet ontgoocheld zijn.
  Ondertussen zijn we al wat te weten gekomen over uw privé chauffeur…het blijkt een would-be triatleet te zijn met een afwijking. Hij vertelt immers steeds dezelfde verhalen. We gaan verder op onderzoek, maar als hij een kaal hoofd heeft zou ik hem redelijk op voorhand willen afmaken, kwestie van in tijds te zijn. We houden u – zoals gebruikelijk – op de hoogte.
  U dankend,

  Firmin (Voorzitter BBGC)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s