Citytrip Köln ~ Dag #2

Geplaatst op: zondag 24 juni 2007 door Valerie in Reizen

Het Novotel ontbijtbuffet, alom gekend bij ons na onze verblijven in o.a. Novotel Parijs, Novotel Amsterdam en Novotel Nürnberg, biedt een rijke variëteit van kwaliteitsvol lekkers.  We aten ons buikje dus flink rond!

Vandaag weer een shoppingdag want Köln staat alom bekend als het Duitse shoppingparadijs.  Niet omdat het goedkoper zou zijn dan elders maar gewoon vanwege de hoeveelheid winkel en winkelcentra.  Dankzij Jimmy’s falende oriëntatievermogen bracht de metro ons helaas helemaal naar de verkeerde kant van de stad.  Als ik niet zelf was opgesprongen om het rijtuig te verlaten waren we waarschijnlijk ergens in Berlijn beland.   Hoewel niet voorzien maakten we van Jimmy’s vergissing gebruik om de Keulse Arena van naderbij te bekijken.  Knap staaltje bouwkunst! 

Die Arena

Enkele uren later dan gepland kon onze shoppingdag dan toch beginnen.  Om een lang verhaal (~J~ lees: hééééél lang verhaal, totaal “opgeshopt” waren we) kort te maken kan je hieronder een foto bekijken van het aangekochte.

Valerie de brandweerpopknuffelaarster Totally wasted Vele centjes later

Wat ons deze middag nog opviel bij onze Duitse buren: de kindertjes hier slapen heel makkelijk in een buggy en lijken dus op het eerste zicht brave schaapjes.  Echter, wanneer ze wakker zijn amuseren ze zich graag met krijsen en zich koppig op de grond gooien.  Enkele keren waren we bij het aanzien van zo’n tafereeltje stiekem blij dat wij het deze keer niet waren die een koppige peuter in bedwang moesten houden.  Verder ook nog opvallend in Köln: een zeer homo-vriendelijk klimaat wat zich toonde in de vele gelijkslachtige koppels, gay-bars en travestietenshows in het straatbeeld.  Tenslotte werd ook duidelijk waarom de Duitse kledingmaten zoveel groter zijn dan de onze (een Belgische 38 is geen Duitste 38!).  Opvallend veel tientonners waggelden in de shoppingstraten.

Advertenties
reacties
  1. El Barto schreef:

    “Dankzij Jimmy’s falende oriëntatievermogen …” Ik heb dat ook eens mogen meemaken in Brussel. Jimmy het plan en ik het stuur, slechte combinatie dus. In plaats van langs rand van Brussel te rijden, kwamen we er middenin. Gelukkig stond er een stadsplan op het kruispunt waar we, techneuten als we zijn, eerst een foto van genomen hebben en dan al “zoomend” het plan volgden, uiteraard met de nodige stops om dat gps-geval avant la lettre te bekijken want zelfs dat bleek nog moeilijk te zijn. Volgende keer : Valerie het plan en Jimmy op de achterbank. Dat beloofd voor China.

  2. Jimmy schreef:

    Maar dankzij dat soms falende oriëntatievermogen beleven jullie wel telkens de meest indrukwekkende en fantastische avonturen in jullie saaie leventje. Nem. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s