Provençaals flapje

Geplaatst op: dinsdag 24 juli 2007 door Valerie in Gerechtjes

Alweer een probeerseltje dat klaar is in een handomdraai en verrassend lekker smaakt!

Benodigdheden: verse bladerdeeg, uitgerold (te vinden in de koelafdeling van uw supermarkt) – 2 tomaten, in schijfjes gesneden – 1 rode en 1 gele paprika, in fijne schijfjes gesneden – enkele olijven, eveneens fijn gesneden – 1 klein blikje tomatenpuree – 1 pakje smeerbare geitenkaas – 1 eigeel – indien gewenst spekblokjes, al dan niet gerookt (bv. van het merk Herta) – Provençaalse kruiden

Ga als volgt te werk:

1. Bak de spekblokjes tot ze krokant zijn. Bak tegelijkertijd paprika, tomaat en olijven kort in een andere pan. Kruid de groenten met Provençaalse kruiden en wat peper.
2. Verwarm uw oven voor op 180° C
3. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat en besmeer met de tomatenpuree.
4. Schep volgende ingrediënten op 1 helft van het bladerdeeg: de gebakken spekjes, paprika, tomaat en olijven en de geitenkaas.
5. Vouw nu het flapje bladerdeeg dicht en duw de randen toe met een vork.
6. Smeer het flapje voorzichtig in met eigeel. Gebruik hiervoor een kwastje of de bolle kant van een theelepel.
7. Plaats het flapje gedurende 30 minuten in de hete oven.
8. Smullen maar!

Buitenkant flap Binnenkant flap

Advertenties
reacties
  1. Lian Szu Shang schreef:

    Mmm, zéél lekkel !!!

  2. Lian Szu Shang schreef:

    Mmm, zéél lekkel !! Daal willen we nog een glote schep van bij !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s