China 2007 ~ Day #17

Geplaatst op: woensdag 19 september 2007 door Valerie in China, Reizen

Nadat we de gehuurde fietsen hadden teruggebracht wilden we Viktor nog een flinke middagdut laten doen gezien we de komende avond weinig slaap zouden krijgen op de nachttrein van Guilin naar Guangzhou. Dat was buiten de waard gerekend. Bleek dat we de hotelkamer om 12 u reeds moesten verlaten gezien het hotel volgeboekt was en de volgende gasten reeds geariveerd waren. Dat was dus op een rapje alles inpakken en daar zaten we dan met heel ons hebben en houden in de lobby. Gelukkig konden we gebruik maken van een apart kamertje alwaar we Viktors tent opzetten om hem alsnog een dutje te kunnen laten doen. Meneertje had er echter geen zin in en schreeuwde het hele hotel bij elkaar. Dan maar weer uit bed na anderhalf uur gekrijs.

Het personeel van dit hotel bestond uit een bende giecheltrutten die Viktor voortdurend aanhaalden terwijl hij daar zelf geen zin in had. Ze leerden hem tal van slechte manieren: blaadjes van bloemen plukken (hadden wij hem net afgeleerd), handen in de vijver steken, gooien met dingen, met een pen kriebelen, … Telkens wij hem iets verbiedden stonden die troela’s ermee te lachen en lieten ze het achter onze rug toch toe. Wat is dat toch met die Chinezen en opvoeding? Geen wonder dat de Chinese kinderen verwende kleine keizers zijn.

Om 16 u werden we door de chauffeur met minibus opgehaald voor de rit van Yangshuo naar het station van Guilin die zo’n 2 uur in beslag nam. Vervolgens de nachttrein op. We deelden onze softsleepercoupe met een Nederlands stel en zij hielden gelukkig heel goed rekening met ons kleintje zodat dit zeer gevreesde deel van de reis eigenlijk helemaal geen probleem vormde. Rond 1 u snachts werd Viktor helaas wakker. Ik nam hem dan maar bij mij in bed en meteen was hij weer naar dromeland vertrokken. Jammer voor mij want dit bed was te klein voor 2 dus ik kon de rest van de nacht in een heel oncomfortabele positie liggen.

Meer foto’s van dag 17 op:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s