Den Indiër

Geplaatst op: zondag 20 januari 2008 door Jimapore in Asia mania, Dagelijkse leute

M’n examen is alvast zeer goed verlopen donderdag. Nu de meeste chinese karakters opnieuw allemaal fris in m’n geheugen zitten hoop ik deze regelmatiger te kunnen onderhouden. Alvast goed begonnen door vrijdag (dag NA het examen) alweer enkele lessen te herhalen.

Vrijdagmiddag zijn we naar A’pen geweest. Ik had een nieuwe broek nodig en we hadden ook wat spullen nodig uit de Sun Wah (chinese supermarkt). Integenstelling tot Valerie die er vaak lang over doet om een broek te vinden ging mijn zoektocht alsvolgt: Wandelend over de Meir zie ik een eerste de beste klerenketen (C&A). Ik stap er binnen, zie drie broeken hangen die me behoorlijk aanstaan, ‘k pas ze alle drie, twee lijken toch niet zo mooi maar de derde wel. Recht naar de kassa, betalen en terug buiten. Een broek kopen dus op 10 minuten. It’s great to be man. 🙂 Later die dag, in de Sun Wah viel het op dat er alweer veel aan de infrastructuur is veranderd: de gangen zijn breder geworden, alles is duidelijker uitgestald. Het wordt stil aan een luxe supermarkt. Waar is de tijd dat alles er nog overhoop lag, er buiten chinezen enkel freaks op af kwamen, de gangen zo smal waren dat je maar met 1 persoon kon passeren, … Nu goed, er zijn nog andere Chinese supermarkten in de Vanwesebekestraat waar het wel nog lekker drummen is (en goedkoper) maar de Sun Wah is en blijft een attractie op zich.

Op de middag zijn we dan maar ons drietjes bij de Indiër binnengewipt: “King of Bombay” aan het Centraal Station. Een indisch resto waar ik en Valerie al ettelijke jaartjes gaan eten. Het was weer een waar festijn van lekkere gerechten met tal van gevarieerde geuren en smaken uit de fantastische indische keuken, een lust voor alle zintuigen! Zeker voor die van mij want ik had iets pittigs. En iets pittigs bij een Indiër… dat is iets wat je ooit eens in je leven moet “ervaren”, hihi, you’ll see…of beter: you’ll taste. Viktor at lekker mee (niet van mijn gerecht natuurlijk, maar van de milde curry van Valerie’s keuze) en van ons geliefde Nan (heerlijk indisch brood).

Ongeloofelijk maar waar: zaterdagmiddag zijn we eens een dagje thuis gebleven. Maar dat maakte ik ruimschoots goed door ’s avonds het nachtelijke leven van Sint-Niklaas in te duiken en wat nieuwe cafe’s en bijhorende bieren uit te checken.

Zondag was het dan ons voorlaatste nieuwjaarsfeestje bij Bomba. Viktor was (wederom) “de grote ster” van de avond. Zijn gevarieerde eetlust gooide weer grote ogen: dadels, kazen, vlezen, sauzen, pralines, you name it he eats it. Z’n keizerlijke leventje is echter weer voor een tijdje gedaan: morgen back to business = back to de creche. Gedaan met uitslapen, wat zal dat pieken morgenvroeg (en bij mij ook vrees ik)!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s