~Trans ASIA via PARIS~

Geplaatst op: zaterdag 10 mei 2008 door Jimapore in Asia mania, Dagelijkse leute, Going fout

Gisteren ben ik samen met Tits naar Parijs afgezakt voor de bekende Japanse rock-band L’Arc~en~Ciel. Deze band is een van de grootste rockbands in Japan en kent er dus een zeer grote aanhang. Ook internationaal heeft deze band toch een behoorlijke meute aanhangers. En gezien ze voor het eerst in Europe optraden (terwijl ze toch al een dikke 15 jaar bestaan) moest ik daar bij zijn.

De zaal, “Le Zenith” was net achter de zaal “Le Trabendo” waar we twee jaar geleden naar Onmyo-Za gingen zien. Ze bevinden zich op de “Cité de la Musique” in Noord Parijs. Een domein waarop verschillende zalen staan van diverse grootte die allemaal concerten organiseren, we kenden onze weg dus zonder problemen. De zaal was uiteraard een pak groter dan vorige keer en heeft een capaciteit van net geen 6.000 mensen. Het concert was net niet uitverkocht dus was er toch een leuke bende bijeen. En naast leuk ook vooral pretty sweet&good looking. Er waren zeer veel Japanse fans aanwezig (met vaak bijhorende cosplay). Maar vooral een zeer internationale bende: van alle uithoeken van Europa kwam men afgezakt voor dit unieke optreden (Spanjaarde, Portugezen, Italian, Duisters, Oost Europeanen… en Belgen). En uniek was het: zeer goede atmosfeer, goed geluid, goede performance en uitstekende muzikanten. De nummers waren zeer goed gebracht (prachtige stem van Hyde).

Volgend concert staat gepland voor binnen twee maanden en vrij dicht in de buurt: X-Japan op de Japan Expo (Noord Parijs)! Dat gaat ook verdomme rocken worden!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s