Het debuut van een groot gymnast

Geplaatst op: zaterdag 6 september 2008 door Jimapore in Dagelijkse leute, Gezondheid

Of in andere woorden uitgedrukt: Viktor heeft vandaag voor het eerst naar het kleuterturnen bij Turnkring Reynaert geweest. Elke zaterdag tussen 13 en 14uur is het kleuterturnen vanaf peuterklas tot derde kleuterklas. Vermits Viktor nog dikwijls praat over de “acrobatenshow in Beijing” (als hij de computer ziet wil hij nog steeds (!) naar onze opnames kijken van die acrobatenshow) maar vooral omdat hijzelf zeer bewegelijk is (koprol en pogingen tot handstand en overslag worden regelmatig uitgeprobeerd), leek het ons dan ook de perfecte uitlaatklep voor hem om “z’n ding te doen”.

En dat is niet alles, want ook ikzelf ben nog enkele jaren lid geweest van diezelfde turnclub en heb regelmatig wedstrijdturnen en gouwtreiningen meegedaan. Het zit dus “in de familie” want m’n ma turnde haar ooit tot Oost-Vlaamse kampioene, zo ver ben ik nooit geraakt.

Toen we om 13u00 aan de turnzaal stonden (het is aangrenzend aan Viktor zijn school en dus schuin over ons huisje, handig!), bleken er iets meer dan een dozijn kleuters te wachten op hun eerste turn uurtje. Bange hartjes (ook van ouders) voor het nieuwe en onbekende. Maar de hoofdleidster van dienst was kordaat: Alle ouders buiten! Viktor stal al onmiddelijk de show om op de turnmat koprollen en vooral halve handstanden uit te proberen tot verbazing van velen, hihi. Toen de deur dicht ging stonden de ouders een beetje onwennig in de gang en druipten uiteindelijk een voor een af. Maar toen de les voorbij was kon het enthousiasme van Viktor niet op. Hij heeft het er dus dik naar zijn zin.

Hier horen we later nog van! Viktor zal binnen een jaar of 16 op de Olymische Spelen van 2024 de Chinese dominatie in de gymnastiek eens op z’n grondvesten laten daveren, de toekomst lijkt dus verzekerd! Mmmm, of ook niet. Zolang hij het maar leuk vind, de rest doet er uiteraard niet toe. Noteer allen wel nu al volgende datum: zaterdag 16 mei 2009 is het turngala van Turnkring Reynaert in de Sporthal in Stekene, daar zullen de gymnasten van alle leeftijden teen en tander tonen. Be there or be square!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s