Slovenië & Kroatië 2009 – Dag #6

Geplaatst op: vrijdag 29 mei 2009 door Jimapore in Reizen

Vandaag was het de laatste dag op Kamp Koren in Kobarid. We hadden geen haast dus het was op het gemakske dat we alles klaarmaakten voor het vertrek. De natte onderzeilen legden we in het zonnetje om te drogen terwijl we de tent verder afbraken. We liepen nog even naar beneden om afscheid te nemen van de prachtige Soča die ons hier elke dag 24/24 entertainde met zijn bulderende waterstroming.

Iets na 11 vertrokken we richting Postojna alwaar we de machtige Postojnska Jama (grottencomplex) gingen bezoeken. Niet super veel volk vandaag terwijl dit een van de top toeristische trekpleisters is van Slovenië, de parking lag er dan ook eerder verlaten bij en zie daar, de bus met Japanners was weer van de partij. De grotten zelf waren imposant en machtig, alweer een prachtig kunstwerk van onze dierbare moeder aarde. Het was er verder wel verdomd koud zo’n 120meter onder het aardoppervlak.

Daarna reden we verder naar de hoofdstad Ljubljana alwaar we verblijven in een omgebouwe gevangenis. We zitten in een kleine cel, nummer 104. Buiten loopt het vol met alternatieve jongelingen en staat elke muur boordevol met grafitti, we zitten hier midden in het alternatieve circuit blijkbaar dus ik voel me als een vis in het water. althans als een oude vis, hehe. Een jeugdhuis net naast ons hostel zorgt op dit moment voor de nodige animo rond het gebouw. Geen natuur noch stilte hier maar 100% urban life en nachtlawaai. Verder hebben we nog maar een klein stukje van de stad verkent, het ziet er leuk uit met de Ljubljianika rivier die de stad in midden splits. We aten in een heerlijk italiaanse resto en hopen om morgen meer van de stad te kunnen ontdekken.

Het checken net het weer voor deze week, voor Ljubljana en daarne de kust in Kroatië, de voorspellingen zijn helemaal niet goed, dus dat wordt bang afwachten.

Advertenties
reacties
  1. oma en opa schreef:

    Ha in den bak, op water en brood.
    Wij volgen het weer hier ook op de voet en het ziet er niet goed uit voor jullie, hier anders een top zon,behalve den opa die naar de dokter moet, zware hoest.
    Efin ,doe het goed doe het beter op naar het volgende avontuur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s