Slovenië & Kroatië 2009 – Dag #7

Geplaatst op: woensdag 3 juni 2009 door Kleine Keizer in Reizen

Deze nacht heb ik niet goed geslapen: veel te warm in de cell, een slechte matras (rugpijn) en nachtlawaai van de uitgaande jeugd buiten. Maar gelukkig valt het weer beter mee dan verwacht!

We bezoeken de grote dagelijkse markt en kopen er verse aardbeien en kersen, yummie. Verder liepen we door de bloemenmarkt, vismarkt en kunstmarkt, wat een bedrijvigheid hier. Op de souveniersmarkt kochten we een mooie tshirt voor Viktor, maar natuurlijk speelde we die ergens kwijt, grrr.

Het alternatieve imago wordt bevestigd: veel zweverige personen en individuen die er bedenkelijk bij lopen, Hare Krishna aanbieders doen hun ding, etc. Ook wederom extreem veel graffiti op huizen en zelfs kerken: voornamelijk politieke slogans (anti-facisme en pro palestijnse leuzen maar ook mooie kunstwerken).

We kuierde wat rond, liepen wat winkels binnen (de muziekwinkels die ik wou bezoeken waren gesloten, grrrr), kerkje hier, rockcafeetje daar, gemeentehuisje binnen en we gingen tot slot naar het op een heuveltje gelegen Ljubljiana Grad (Kasteel), maar dat viel eigenlijk wat tegen. De jubelende feestgangers van een trouwfeest dat er elk moment zou beginnen was indrukwekkender en leuker om zien.

Behoorlijk wat kilometers werden dus afgelegd vandaag en dus was iedereen behoorlijk moe. Viktor mocht vroeg ik zijn bed en wij lazen en streefden nog een beetje. We checken ook het weer en dat ziet er nog altijd niet goed uit voor onze strand camping in Kroatie. We checken verschillende andere bestemming in een straal van 500 km, maar overal is het regenachtig, dikke pech.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s