Slovenië & Kroatië 2009 – Dag #9

Geplaatst op: woensdag 3 juni 2009 door Kleine Keizer in Reizen

We stonden vroeg op vandaag waardoor we moesten wachten op het ontbijt. Maar eens dat binnen was konden we vertrekken naar Kroatie.

Het valt ons op hoe mooi en nieuw de snelwegen hier zijn in Slovenie. Alles in perfecte staat, met goede aanduidingen en veel electronische borden. Vooral de vele tunnels door de bergen lijken super veilig te zijn, heel wat anders dan de “konijnenpijp”. In Belgie kunnen ze hiervan nog veel leren blijkbaar.

We rijden eerst van Ljubljana (Slovenie) naar Zahgreb (Croatie) en dat verloopt veel vlugger dan verhoopt. Enkel beetje rare snelweg: bijna geen enkel rechtstuk maar kronkelend door tussen de heuvels. Bij de grens aangekomen is het de eerste keer dat we een grenscontrole hebben, Croatie is immers (nog) geen lid van de EU. Voorheen reden we door 6 landen zonder enige grenswacht te passeren (leven de EU). De controle verloopt zonder problemen en we krijgen een stempeltje bij in ons int. paspoortboekje.

In Croatie valt ons het zelfde op als in Slovenie: zeer mooie en nieuwe autostrades. Enkel is het hier geen gekronkel tussen mooie bosrijke heuvels, maar eerder een vrij saai en dor landschap waar we door moeten, honderden kilometers lang is er geen fluit te zien, maar het kart wel lekker door. Maar grote ramp: het weer verandert plots en donkere wolken pakken samen tot we net voor onze bestemming zijn: bakken regen vallen uit de lucht. En de temperatuur is hier gezakt tot een frisse 14 graden en dat terwijl het bij ons vertrek in Belgie hier nog +30 was.

Gearriveerd op de mega camping “Zaton Holiday Village” zoeken we een mooi plaatsje en zetten we de tent op in de regen. De vriendelijke nederlandse buren nodigen ons uit in hun camper voor een tas warme choko ter opwarming. Het klaart in de late middag gelukkig op en we wagen een korte duik in een verlaten zwembad en verlaten zee…

Advertenties
reacties
  1. Opa en Oma schreef:

    Nou nou toch leuk zo een nederlanders ,
    een warme choco en met een koekje, allee jullie gaan blijkbaar in de zomer op wintervanktie. lolllllllllllll

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s