Slovenië & Kroatië 2009 – Dag #12

Geplaatst op: zaterdag 6 juni 2009 door Jimapore in Reizen

Het weer is goed tot zeer goed en dus brengen we nog een voormiddagje door in en rond het water. We hebben het ondertussen hier wel gezien op de camping en dus plannen we iets anders voor we hier weer vertrekken. Want hoewel we normaal dolgraag de regio verkennen zitten we (door het slechte weer) wat op onze honger.

Dus in de namiddag besluiten we naar het nabij gelegen dorpje Nin te rijden. Dit is een zeer klein en ook zeer oud maar uiterst pitoresk dorpje met enkele vroegchristelijke kerkjes (mooi om zien). Het is er wel piepklein waardoor je op een 2-tal uur rond ben. We blijven wat slenteren en zoeken iets om te eten.

We duiken beetje uit noodzaak terug een pizzeria in. De pizza’s zijn hier heerlijk daar niet van, maar na 3 keer pizza kan ik geen pizza meer zien of rieken. Een laatste pizza dus en op het terrasje hoor ik een zeer goed nummer dat wat weg heeft van een Kroatische Black Sabbath. Ik vraag het na en de kok weet me te vertellen dat het nummer een soort lijflied is van de basketbalploeg van Zadar. Spijtig genoeg weet hij niet waar het nummer te krijgen is.

We bekijken nogmaals het weer via internet voor onze volgende bestemming en stellen vast dat het daar een ramp is:  Rainshowers en 17/18 graden.  Na lang twijfelen en beraad besluiten we om morgenvroeg niet te vertrekken naar de boerderij in Slovenie maar toch in Zaton te blijven vermits hier het beste weer is van heel de regio.  We plannen om morgen dan maar naar de nabije stad Zadar te gaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s