China 2011 – Dag #7 – Hong Kong (香港)

Geplaatst op: dinsdag 31 mei 2011 door Valerie in China, Dagelijkse leute, Reizen

De nacht verliep zoals gewoonlijk: Vladimir werd rond 1 u wakker en huilde tot hij bij mama in bed mocht. Viktor moest papa’s stinkvoeten verdragen naast zijn hoofd. Verschillende keren wakker geworden door Vladimirs gewriemel en door Viktor die om 3 u riep “Beyblade!”.

Het ontbijt was heerlijk en voor elk wat wils: noedelsoep voor Jimmy, eitje met worst en spek voor Viktor, boterham voor Valerie. We aten dit in een gezellig eethuisje vlakbij ons hotel. Prijs alles samen, drank incl.: 6,60 euro.

Vervolgens trokken we naar Man Mo Tempel: de oudste tempel van HK. Vol beeldjes en wierrookspiralen. Officieel verboden foto’s te trekken maar we wilden jullie zo graag laten meegenieten dat we dit verbod even niet gezien hadden.

Daarna via voetgangersbruggen, roltrappen, liften, door gebouwen en straten en lanen tot bij HK Park geraakt. Met de buggy door HK is niet altijd gemakkelijk. Viktor uitgelaten in de grote speeltuin en Vladimir deed zijn dutje in de buggy. Toen hij wakker was speelde hij met 2 kleintjes die op stap waren met hun nanny’s. Deze ukjes waren 15 maanden en konden zelfstandig trapjes op klimmen, op de poep gaan zitten en van de glijbaan glijden. Niet te geloven dat onze kleine man dit binnen 3 maanden wsl ook zal kunnen. De nanny’s stonden versteld toen ik vertelde dat Vladimir 12 maanden is. Hij leek wel een reus in vergelijking met die 2 meisjes die enkele maanden ouder waren.

Vandaag moesten we op tijd terug zijn in het hotel want we zouden skypen met bompa en Marleen en met de klasgenootjes. Dit was voor Viktor zeker het hoogtepunt van de dag. Omdat we dus een beetje in tijdnood zaten besloten we te eten in het restaurantje aan HK Park. Bad idea, hadden we kunnen weten. Het eten was niet slecht maar de portie was 1/3 van wat je in een authentiek restaurantje krijgt en de prijs was 3 keer zo hoog: 31 euro voor enkele mini-loempiaatjes, enkele krabkoekjes en enkele sneetjes varkensvlees. Dat was dus de laatste keer dat we voor het “sjiekere” restaurantje gingen.

De avond afgesloten met het skypen. Dat was het voor vandaag.

Hong Kong Park164Hong Kong ParkHong Kong ParkHong Kong ParkHong Kong ParkHong Kong Streeview
Hong Kong MeatBuying vegetables in HKHK ShopVladimir in HKVladimir in HKMan Mo Temple
Man Mo TempleMan Mo TempleMan Mo TempleMan Mo TempleSleepyChickens
HK StreetviewOutside our HotelOur Hotel (Y-Loft)Excellent Resto for BreakfastAt our HotelViktor's breakfast
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s