China 2011 – Dag #8 – Hong Kong (香港)

Geplaatst op: woensdag 1 juni 2011 door Jimapore in China, Dagelijkse leute, Reizen

Vandaag zijn we heel de dag naar het Ocean Park (海洋公園) geweest, geleden in het Zuidelijke deel van Hong Kong Island. Een gigantisch pretpark voor jong en oud. Het was er vandaag niet al te druk blijkbaar en wevhebben dus veel attracties kunnen doen.. we mochten soms blijven zitten tot grote vreugde van Viktor. Het spectaculairst was wsl het uitgebreide aquarium, je liep er letterlijk tussen de vissen.

Het was dan ook al aan de late kant toen we terug de metro zijn opgesukkeld. Twee haltes verder in Causeway Bay zijn we er terug afgesprongen omdat ik iets herinnerde over leuke wereldkeukens in de low/mid priceclass, die daar ergens in de buurt waren. Het duurde even maar we vonden dan toch het gebouw waar de restaurantjes zouden moeten zijn, op de zevende verdieping deze keer. We ging drie levels hoog via roltrappen en liepen tussen super kleine boutiquejes. Hoger leek echter niet te gaan. Een vriendelijk winkeljuffie toonde ons de lift… toen deze arriveerde lieten we hem maar gaan : de madammen van de vuilkar zaten erin met wel 15 afval containers op elkaar. We zagen de lift stijgen tot etage 22 om opnieuw naar de kelder te gaan, toen de lift weer passeerde (een dikke tien minuten later) zaten daar terug dezelfde madammetjes in met hun afvalcontainers. Afval of niet, we propten er ons bij. Mmm, bizarre weg naar een restaurantje maar goed. Aangekomen op verdiep 7 bleken er mooie leuke resto’s te zijn: Vietnamees, Japans, Indisch, we kozen voor de laatste.

Het eten was superlekker en de baas hielp Viktor hoe hij het eten met het Naanbrood moest eten. Na het eten was het snel naar huis want de kindjes waren doodmoe, het was al 22u00 voorbij. Gelukkig zagen we nu deftige nieuwe liften om weer naar beneden te gaan, we moeten op een dienstlieft zijn gesukkeld daarvoor. Op de metro naar het Hotel zat Viktor naast een enthousiaste spelende jong man op zijn smartphone, moet een of ander gevechtspelletje zijn. Vol interesse zat Viktor ongeneerd mee te kijken op het schermpje, zo erg dat hij bijna op de schoot van die jongen zat. Was me dat een grappig zicht. En maar juichen als die jongen gewonnen had.

Ocean ParkOcean ParkOcean ParkVader en jongste zoonVisjesKabelbaan
SjiekenbakkenGoing upRare dierenPandaHappy FamilyKrokodil
Bij een Indier
Advertenties
reacties
  1. Tante Lieke schreef:

    Wauww lijkt allemaal SUPER!
    Geniet ervan, ’t klinkt alleszins geweldig! Wij volgen jullie op de voet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s