China 2011 – Dag #10 – Hong Kong (香港)

Geplaatst op: vrijdag 3 juni 2011 door Jimapore in China, Dagelijkse leute, Reizen

Vandaag trokken we naar het Klooster van de Tienduizend Boeddhas (萬佛寺) in Sha Tin, ten noorden van Kowloon. Hoewel we drie metrolijnen en een tramlijn nodig hadden om er te geraken ging alles, zoals gewoonlijk bijzonder vlot, maar een apart post over de metro hier maak ik nog wel eens.

Maar eerst heel effe naar het Chai Wan park in de buurt en verder zoeken naar babyvoeding in supermarkten in de buurt. Jawadde man, we kwamen daar in een mooie supermarkt van niveau Delhaize, wat een leuke spullen en vooral lekkers lag daar allemaal… maar geen babyvoeding… arggghhh

Dan maar naar de boeddhas. Buiten heel veel Boeddhas waren er ook heel veel trappen. Gelukkig hadden we vandaag net de buggy geswitched voor de kinderdrager, het had anders niet gelukt. Wel een beetje vermoeiend, +15 kilo in je nek en dan honderden trappen omhoog bij +30 graden, ’t is dat we het graag doen zeker. De pagodes, hallen, beelden, het was er allemaal prachtig en het deed de pijn van de beklimming onmiddellijk vergeten.

Het vegetarisch restaurant was hier gesloten dus zijn we helemaal terug afgezakt naar hartje Kowloon om eten te zoeken. Dit maal kozen we voor het iet wat groezelige Chungking Mansions (重慶大廈) op Nathan Road. Plaats voor immigranten, goedkoopste (dito accommodatie en services) guesthouses, kledijwinkels, money exchange en resto’s. Allerhande type volk liep hier: afrikanen, paki’s, indiers, mensen uit het Midden Oosten, het was een daar een speciaal sfeertje. We vonden toch een piepklein leuk Indisch restaurantje.

Na het maal trokken we nog even naar Wan Chai naar de Toy Market. Daar vonden we voor Viktor Beyblades en Bakugans in alle geuren en kleuren, dus voor een prikje een paar beys gekocht. Die zijn ondertussen uitvoerig getest en goed gevonden door onze keizerlijke blader.

Love萬佛寺萬佛寺萬佛寺萬佛寺萬佛寺
萬佛寺萬佛寺萬佛寺萬佛寺萬佛寺萬佛寺
萬佛寺萬佛寺萬佛寺萬佛寺萬佛寺In de rij
Lift@Y-LoftChai Wan ParkLaughingChai Wan ParkIndian Resto @ Chungking Mansions
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s