China 2011 – Dag #15 – Guangzhou (广州) > Haikou (海口)

Geplaatst op: vrijdag 10 juni 2011 door Valerie in Dagelijkse leute

Dag 15 was een transferdag. Alvorens uit te checken in de Youth Hostel van Guangzhou volgende we een tip die Jimmy gevonden had en die ons leidde naar een bekend Dim Sum restaurant (泮溪酒家). We genoten van een heerlijk Dim Sum ontbijt met bijzondere hapjes en een kleine Chinese thee ceremonie. Dit was leuk om eens mee te maken. We hadden nog een kwartiertje over om een kijkje te nemen in een naburig park. Daar was het een gezellige drukte: mensen oefenden Tai Ji, er was een chinese opera vertoning, soort van badminton voetbal en anderen waren aan het dansen.

Daarna vertrokken we ruim op tijd met de metro naar de gigantische luchthaven van Guangzhou (广州白云国际机场), daar bleek onze vlucht naar Haikou (Hainan Island) net met een uur uitgesteld te zijn naar 20u30, we hadden dus nog zeeen van tijd langs de ontelbare airport winkeltjes. Wat moeten die arme winkeljuffertje daar dooooood vervelen. Wie koopt nu een olifant met edelsteentjes om op de kast te zetten voor een veel te duren prijs. Er waren wel honderden winkels maar allen zonder klanken terwijl het er niet bepaald rustig was op de luchthaven. De meisjes waren dus maar al te blij dat er eens wat te beleven viel door onze passage. Vladimir werd voortdurent aangehaald en gretig betast. De Chinese commentaren die Jimmy kon verstaan gingen van: “Oh wat is hij dik”, “Ohh zo schattig”, “Waaaaw twee jongens”. Bij het wachten op het boarden stal Vladimir helemaal de show en entertainde alle wachtende passagiers door vrolijk heen en weer te kruipen in de lange gangen.

Na een voorspoedige vlucht bracht een dolgedraaide taxichauffeur in een rotvaart en met alle ruiten wagenwijd open tot aan onze Youth Hostel “Haikou Banana Hostel“, goedverborgen in een nauw en donker steegje. Na binnenkomst op onze tripel kamer schrokken we even. Deze kamer is van een beduiden minder niveau dan het geen we tot nu toe ervaren hebben. Het is een kaal kamertje waar met drie bedden in passen met aansluitend een waskamertje (badkamer is teveel gezegd). Als je de primitieve douche gebruikt is de hele ruimte kletsnat. Prijs/kwaliteit verhouding zal wel kloppen zeker, deze kamer kost ons slechts 15 euro per nacht, de goedkoopste tot nu toe. Het was 12 uur toen we allen uitgeput op de steenharde bedden in slaap vielen.

太极拳BootjePanxi JiujiaDen boom in met LampionenSleuren met griefOpening kinderwinkel
Entertaining at the GateEntertainment at the GateEntertainment at the GateChinese OperaVriendjes makenChinese Opera
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s