China 2011 – Dag #18 – Haikou (海口) > Sanya (三亚)

Geplaatst op: woensdag 15 juni 2011 door Jimapore in Dagelijkse leute

We hebben het wel gezien nu in Haikou en willen daarom vandaag verder trekken. Andere reden is dat ik op het verkeerde verdiep zat en daar een kamer van iemand anders ben binnen gewandeld, wat een epic fail. Volgens Valerie’s voorbereiding is een resort in de Coconut Plantage op Hainan het volgende op de planning. Terwijl we nu in het Noorden van het eiland zitten zouden we dus iets naar beneden en het oosten gaan, daarna volgen eventueel de Highlands in het centrum om alzo af te zakken naar Sanya in het Zuiden.

We informeren even in het hostel en blijkt dat de manier van verplaatsen op Hainan de bus is. De ervaring van gisteren op de bus leerde ons dat het bus systeem hier inderdaad deftig in elkaar zit, maar dat je wel behoorlijk wat moet overstappen en geduld moet hebben om ergens te geraken. De bussen zitten ook goed vol en met al onze bagage en soms zeurende kinderen zien we het niet zo goed zitten om een halve dag aan een stuk bussen te nemen. Ondertussen laten we het hostel ook eens bellen naar ons volgende hotel, en wat blijkt, volgeboekt. Na heel wat telefoontjes en bedenkingen later gooien we onze planning helemaal om. We willen direct naar het Zuiden, naar Sanya. Vandaaruit kunnen we misschien wel daguitstapjes maken naar de Highlands of andere leuke plekjes. We bestellen een taxi en vertrekken voor ruim 3 uur rijden.

Aangekomen in Sanya blijkt de taxichauffeur het adres toch niet volledig te hebben begrepen en hij zet ons af aan een ander Youth Hostel. Na heel wat discussies later lukt het toch om de weg te vinden naar ons geplande hotel in Sanya. Maar weer hebben we pech: ook hier is het volgeboekt. Wat nu gedaan. De receptioniste is van goede wil en wil voor ons iets regelen. Ze raadt ons een ander hotel aan dicht bij het strand en ze neemt zelfs vlug contact op met dat hotel. Voor we het weten is er van alles geregeld maar we hebben zelf geen flauw idee wat en een poosje later worden we afgezet ergens aan de achterkant van een groot gebouw. We hebben geen flauw idee waar we zijn of welk hotel. Drie meisjes komen op ons afgerend, nemen onze bagage en lopen ermee weg. We hollen ze achterna en komen uit op de 8ste verdieping van het flatgebouw. Ze openen de deur van een kamer en tot onze grote verbazing zitten we zowaar in een flat: zitkamer, slaapkamer, badkamer, keukentje, zelfs een eigen wasmachine en balkon met uitzicht op zee. We voelen de beu al hangen: wat hebben we ons nu weer laten in meesleuren. Ik wordt gewenkt naar de receptie te gaan, op de 6de verdieping. Hier zijn geen buitenlanders te bespeuren en de receptioniste spreekt dan ook geen Engels. Nu herinner ik ook een flart van het telefoongesprek van daar net, het ging over ‘Waiguo ren’, buitenlanders. Maar goed, we zijn niet naar China gekomen om Engels te spreken, dus testen we ons kennis uit. Het lukt redelijk en wat blijkt, ons appartement kost ons 26 euro per nacht, een zeer grote meevaller, want we hadden veel meer verwacht, ik boek daarom al zeker 3 nachten.

Wat ons reeds opviel bij het naderen van deze baai was dat er naast Chinees ook overal Russisch stond. Blijkt nu dat we midden in een toeristische buurt zitten waar ofwel de gegoede Chinees naar toe gaat ofwel de rijke Rus. De verhouding is hier zelfs 50/50 schat ik. Elke buitenlander die ik zie en afluister spreekt Russisch. WTF. Overal waar we komen spreekt men ons in het Russisch aan. Vermits we pas laat in de namiddag zijn toegekomen besluiten we om onmiddelijk naar het strand te gaan. Een mooi strand met blinkende en blitse restaurants en zeer stevige golven zorgen voor leuk vertier. Grappig detail: als we hier Viktor of Vladimir roepen kijken er direct 20 russen in onze richting alsof we ze hebben aangesproken.

Na het bijna verdrinken in deze wel heel wilde zee gaan we nog iets eten. Het is effe zoeken want dicht bij de kust zijn de restaurants allemaal pokke duur en vol met… russisch eten. We vinden een leuk restaurantje en hebben er een superlekkere maaltijd. Hier iets minder Russen, wel Chinezen die lustig klinken op vanalles en nog wat (we doen ze dan maar lustig achterna) en we krijgen nog gratis straatmuziekanten over de vloer ook. Het is hier ambiance.

We hebben echter geen internet dus ik weet niet wanneer we iets kunnen posten, maar voor de rest lijkt het hier voorlopig allemaal dik in orde.

大东海 (三亚)Uitzicht kamer HaikouHotelkamer SanyaBanana HostelInternet in Banana HostelLuster in Sanya
Luster in SanyaUitzicht kamer Sanya
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s