China 2011 – Dag #24 – Shanghai (上海)

Geplaatst op: zaterdag 18 juni 2011 door Valerie in Dagelijkse leute, Reizen

Vandaag hadden we ons voorgenomen de binnenspeeltuin en de attracties in het Zhongshan park waarvoor we gisteren te laat waren opnieuw te bezoeken. In de binnenspeeltuin kreeg Vladimir weer het meeste aandacht. Het ventje zat 30 seconden in een baby-ballenbad en plots was hij omringd door 7 kleuters die zich erbij wurmden. Ook de talrijk aanwezige en zeer strenge toezichthoudsters (geen ballen buiten het ballenbad, geen voeten van ouders in het ballenbad, kousen aanhouden, niet wild zijn, …) kwamen toegesneld en wilden allen een stukje van Vladimir. Hij werd weer betast en geaaid door zoveel handen. Hij liet het zich welgevallen en deed er naar gewoonte nog een schepje bovenop door lieflijk te zwaaien naar alle vreemden. Die slaakten kreetjes van blijdschap. Na een uurtje spelen klonk plotsklaps een scherp fluitsignaal en werd er geschreeuwd naar de spelende kinderen. Die haastten zich allemaal naar de uitgang. Schoenen aandoen moest buiten gebeuren, er was geen tijd te verliezen. Opnieuw een typisch Chinees verschijnsel blijkbaar. In plaats van rustig aan te kondigen dat het sluitingstijd was werd iedereen manu militari buiten gekegeld. We keken dit hele gebeuren even verbaasd aan en besloten toen ook maar stilletjes te vertrekken.

Viktor was blij dat we nu de attracties die gisteren reeds gesloten waren zouden aandoen. We zagen al van ver dat er iemand aanwezig was in ticketverkoophokje. Toen we echter een kaartje wilden kopen werd ons koudweg meegedeeld dat er op dit moment geen kaartjes verkocht werden wegens de regen. Dit zorgde voor groot verdriet bij Viktor. Jimmy probeerde de mevroutjes nog te overhalen door hen erop te wijzen dat er geen regen meer viel maar niets kon helpen. Vandaag zouden de molentjes niet meer draaien wegens de regen (die gestopt was). Waarom bleven die madammen dan aanwezig en bleven ze daar zitten niksen in hun hokje? Ook voor elke individuele attractie was er een personeelslid aanwezig. Deze personeelsleden zaten daar dus ook een godganse dag te niksen aangezien het praktisch de hele dag geregend had.

Wat meer bedrijvigheid was er te vinden in de Oude Stad. Een gezellig stukje stad vol kleine souvenirwinkeltjes en leuke gebouwen. Ik kon de verleiding natuurlijk niet weerstaan en kocht voor beide zonen een Chinees pak. Ik dong af van 55 euro tot 10 euro per stuk, wat natuurlijk nog steeds veel te veel is. Ik koos eerst een soberder exemplaar voor Viktor in donkerblauw met rode accenten maar Viktor wilde natuurlijk een pak met een draak erop dus werd het een zwart pak met gouden draak. Foto’s volgen later. In de Oude Stad slaagden we erin het slechtste restaurantje van de buurt aan te doen. De Chinezen aan het tafeltje achter ons lieten hun borden vol eten achter en verlieten het restaurant wegens te vies om op te eten… Dat zegt al veel. We betaalden 14 euro voor eten waar we slechts van proefden, bah. Slechte keuze dus. Uit grote honger en budgettaire overwegingen gingen we vervolgens maar weer naar de Mc Do.

’s Avonds hadden we een acrobatenshow geboekt. De verwachtingen waren hoog gespannen gezien tijdens onze vorige China-reis de acrobatenshow in Beijing voor Viktor 1 van de hoogtepunten was en ook omdat de show hier in het hostel op een affiche sterk aangeprezen werd. Jammer genoeg werden onze verwachtingen niet ingelost. De show miste actie, spektakel en aankleding. Het was slechts een flauw afkooksel van de show in Beijing. Gelukkig kon Viktor er wel van genieten. Het was dus een prima niveau voor de kindjes van de derde kleuterklas en ook voor de vele Amerikanen in de zaal, die vonden het “awesome”. Vladimir slaagde erin in de buggy in slaap te vallen tijdens te show, ondanks het luide geklap van het publiek.

Acrobatenshow丁丁Toegangspoort oude stad ShanghaiFundazzle in 中山公园Fundazzle in 中山公园Fundazzle in 中山公园
Fundazzle in 中山公园Fundazzle in 中山公园AcrobatenshowAcrobatenshowAcrobatenshowAcrobatenshow
AcrobatenshowSpanning tijdens AcrobatenshowOngeduldig wachten op AcrobatenshowOude stad ShanghaiOude stad ShanghaiOude stad Shanghai
Oude stad ShanghaiOude stad ShanghaiOude stad ShanghaiOude stad Shanghai
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s