China 2011 – Dag #26 – Shanghai (上海)

Geplaatst op: zondag 19 juni 2011 door Jimapore in Dagelijkse leute

Na drie dagen brood en Nutella was ik het beu dus het werd de doorsnee noodles bar om de hoek. Voor ongeveer een euro een kom noodles waarmee je bijna de ganse dag kan doorkomen, i just love this for breakfast.

Daarna was de metro op om naar de Shanghai Zoo (上海动物园) te gaan. Ondanks de geruchten over Chinese dierentuinen leek de Shanghai Zoo meer dan in orde. De dieren leken er gelukkiger en dus actiever dan in pakweg de Antwerpse Zoo. Het verbod om dieren te voederen werd straal genegeerd en dus was er behoorlijk wat actie bij elke kooi of afbakening. De leukste vonden we natuurlijk de Xiongmao (Pandabeer), de reuze water en landschildpadden, de gorilla’s en massa’s andere apen.

Er waren ook attracties in de Zoo. We zaten oa in een wagentje op een spoorweg waar je zelf moest trappen. In dat wagentje kon je een muziekje opzetten, de meest foute Chinese disco koos Viktor en dat loeihard. Daarna gingen de jongens met de mama op een andere attractie. Maar deze ging niet echt onmiddellijk van start. Ik hoorde iets van ‘mei dian’ (没电) dus ik voelde de bui al hangen. Er kwamen steeds meer personeelsleden uit allerlei hokjes gekropen totdat men op een bepaald moment met meer dan tien luidkeels aan het discussiëren waren. Hilariteit alom. Meer dan een kwartier heeft Valerie en zonen daar gezeten. Toen het duidelijk werd dat men er niet zou in slagen de attractie van elektriciteit te voorzien kropen ze eruit en kregen we ons geld terug.

Na de zoo de taxi in naar de buurt met leuke restaurantjes van gisteren. We kozen voor de Indische keuken deze keer. Nom nom nom lekker gegeten en daarna hostelwaarts alwaar Viktor er nog in slaagde de helft van onze kamer af te breken door op een gordijn te stappen zodat de gordijn met rail en al naar beneden donderde. Dat kunnen we morgen bij ons vertrek weer mooi gaan uitleggen.

大猩猩熊小虎很幽默鳄Master Oogway等一等
小王和熊猫印度饭店猴子Wilde gorilla's手小大猩猩
欧洲棕熊做新的朋友门水族箱Van sorry maak je geen Noodles小虎和熊猫熊猫
熊猫小王和一条蛇鸽子鱼鸽子印度菜
Advertenties
reacties
 1. Opa en Oma schreef:

  Wie kennen we der nog die de gordijnen afbreken?
  Een klein kwisje
  -het is vrouwelijk
  -bijnaam hooligan
  naam uit vier letters
  ….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s