China 2011 – Dag #34 – Hangzhou (杭州)

Geplaatst op: maandag 27 juni 2011 door Valerie in China, Reizen

Eindelijk stond eens een fikse fietstocht gepland op deze zonnige en warme dag. We kozen twee hele mooie fietsen, smeerden wat zonnecreme en weg waren we. De route was in totaal ongeveer 30 km lang door de groene heuvelachtige omgeving van Hangzhou. In het eerste deel was het flink klimmen en dat viel niet mee met deze mini-fietsjes zonder versnellingen met bandjes van 18 inch en een zadel op de hoogte van een 9 jarige, daarbij bovendien geladen met 18 kg dreumes en rugzak. We moesten dus een paar keer afstappen en te voet het fietske naar boven duwen. Het klimmen loonde wel want al snel was er geen verkeer meer te horen en bevonden we ons midden van de theeplantages, kabbelende beekjes en riviertjes en oude paviljoentjes.

Het zweet vloeide weer rijkelijk en de flesjes water gingen vlot binnen. Gelukkig konden we halverwege een nieuwe voorraad inslaan in een theedorp. Daar bood een vrouwtje ons aan thee bij haar thuis te komen drinken. We hadden niet bijster veel zin in een hete kop thee aangezien het zweet van ons lijf liep en we graag voor het donker terug bij ons hotel wilden aankomen. (Remember onze fietstocht 4 jaar geleden in Yangshuo?) Jimmy trachtte het vrouwtje af te schepen door te zeggen dat we eigenlijk op zoek waren naar een restaurantje. Nog beter, zo stelde de Chinese, ik kook voor jullie bij mij thuis! Euh, plannetje mislukt dus. Wat kan je dan zoal voor ons klaarmaken vroeg Jimmy. Toen begon ze daar heel haar kookboek af te dreunen en Jimmy stond helemaal in het nauw gedreven. Een watje als hij is kreeg hij het niet over zijn hart om kortweg salut en de kost te zeggen. Dus liet hij het laatste woord aan mij en maakte ik korte metten met dit geleur zodat we onze weg konden vervolgen.

We passeerden tijdens de afdaling nog het gebied van de Nine Creeks. Negen keer kruiste een riviertje het hobbelige pad en dienden we dus door het ijskoude water over glibberige stenen onze fiets door de rivier naar de overkant te manoeuvreren. Daarbij ging het de eerste keer al bijna mis. Door het zware gewicht van Vladimir achteraan op mijn fiets gleed het achterwiel weg en belande ik op een haar na met Vladimir languit in de rivier. Mijn gil alarmeerde gelukkig een Chinees koppeltje waarvan het meisje mij onmiddellijk te hulp snelde. De 8 volgende keren staken Jimmy en ik mijn fiets samen over door het water. Viktor vond het natuurlijk “vet cool” om telkens door de rivier te stappen.

Het laatste stuk door de stad terug richting hotel waren we volledig uitgeput en hongerig en reden we helemaal door onze reserves heen. We leverden de fietsen in en gingen meteen naar het Indisch restaurant vlakbij het hotel. Daar waren we gezien het vroege uur helemaal alleen. We smulden er weer onze buikjes rond. Voor Viktor waren de drie gerechten die we bestelden allen te pikant dus at hij 2 borden tomatensoep. Vladimir had tijdens de fietstocht goed geslapen in de kinderdrager dus was prima uitgerust en zorgde voor heel wat vermaak voor het restaurantpersoneel dat zich wat liep te vervelen.

We sloten de avond ongepland af met een boottocht van een uur over het Westmeer. Erg mooi zo bij zonsondergang.

1 YuanWest Lake by EveningBootje varenStappenStappenKiekeboe
PoortjeIndisch RestoZelfmoord wielerterroristMijn flashy fietsSchoon kleedjeSchoon vijverke
Nine Creek RockThee plantagesDoor het waterBijna vallenHanziMartelaren monument
Thee huisjeFietsenFietsen op zijn ChineesLook, I can flyyyyyyyKiekeboeHello there
Advertenties
reacties
 1. Opa en Oma schreef:

  Weer een mooi verhaal, zal pikken terug in Belgie.

 2. Jimapore schreef:

  Daar denken we nog helemaal niet aan hoor… waar ligt dat trouwens nu weer België? 🙂

 3. Bart Verdegem schreef:

  Valerie versus chinees sprekend pateeken 1 – 0

 4. Opa en Oma schreef:

  Belgie, das da apenland waar alles kan en niks moet , een land zonder regering en me twee koninginnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s