China 2011 – Dag #37 – Hangzhou (杭州)

Geplaatst op: zaterdag 2 juli 2011 door Jimapore in China, Reizen

Onze laatste dag in Hangzhou. Vanavond zullen we de nachttrein nemen die ons tot midden in de hoofdstad Beijing zal brengen. Na het ontbijt pakken we alles weer in, doen de check-out en laten ons tassen tot vanavond in de lobby achter.

Deze laatste dag willen we rustig aan doen. We kuieren dan ook langzaam langs het West Meer naar het zuidelijke punt ervan. Op onze tocht geraak ik aan de praat met een Chinees die voor ontspanning schilderijen aan het maken is. Hij is behoorlijk nieuwschierig en hij zet zelfs zijn camera aan om ons gesprekje, in het Chinees met haar op, op te nemen. Grappig. Aangekomen in het Zuidelijk punt van het West Meer bezoeken we opnieuw de Leifeng pagode (雷峰塔) en de Jingci tempel (净慈寺). De Leifeng pagode had Valerie en Viktor in de gietende regen al een bezoekje gebracht bij aankomst in Hangzhou. Veel volk in de Leifeng pagode, geen volk in de Jingci tempel.

Na deze bezoekjes springen op een elektronisch open busje dat ons rond het meer zal voeren. Zo kunnen we in schoonheid het hoofdstuk Hangzhou afsluiten. We proppen ons allemaal op de laatste bank want die staat tegen de rijrichting zodat we met iedereen kunnen lachen die we voorbijsteken. Maar waarheid is dat iedereen met ons aan het lachen is, de gekke familie met blonde jongen en blonde krullen baby. We lachen terug en zetten ze allemaal op de foto en film. Wat een dolle pret hier. Na het eten en een drankje komen we nog wat straat amusement tegen. Bijna honderd chinezen, voornamelijk vrouwen maar ook enkele mannen, wagen een soort van massa dans. Zo van die scheve dansen van op trouwfeesten bij ons, weeral lachen en tevens heerlijk om zien.

Daarna de taxi in tot aan het station van Hangzhou. Onze trein vertrekt pas om 22u53 maar we komen ruim op tijd aan in het station. Het zijn er hardcore Chinese toestanden. De wachtzalen zitten overval met honderden opgepropte Chinezen. Overal ligt er afval en hoor je hoesten en proesten en rochelen. En bovenal: “Kan kan, laowei laowei”. We zijn weer de attractie van de eeuw. We vinden toch nog een plaatsje en zitten midden een spervuur van nieuwschierige blikken. Af en toe komt er eentje naar ons toe die wat Engels wil spreken of wat Chinees. Met een meisje geraken we wat langer aan de praat en wil haar QQ adres opdringen. Toen we ons naamkaartje aan haar geven verschijnt er een glimlach op haar gezicht dat ze ervan gaat blozen. Hartverwarmend zo’n kleine dingen. Deze ervaringen zullen we nooit vergeten en waren een van de reden van onze trip. Chinese kakofonie, i just love it.

Tussen de platgetrapte bananen en andere dingen geraken we toch tot op de trein. Waarom zijn er hier nergens roltrappen in de stations. Man dat is afzien met al onze bagage. Gelukkig ook hier weer lieve Chineesjes die ons een handje toesteken. Op de trein zelf stinkt het een beetje naar een mengeling van urine en assenbakken. We nestelen ons onmiddellijk in ons slaap compartiment en maken ons direct klaar om te slapen want het is al laat en de kindjes hebben hun slaap nodig. Valerie probeert haar euh TravelJohn uit. Haar wat hoor ik jullie denken? Een soort zakje waarin je kan urineren, die urine wordt dan een soort van gel (Viktor vroeg of hij dat dan in zijn haar kon doen, NIET dus) en kan je gewoon in de vuilnisemmer deponeren. In volle actie wordt er natuurlijk op de deur geklopt door het juffrouwtje van dienst die de ticketjes komt controleren. Dat was weeral lachen, nog nooit zal ik Valerie zo vloeken en zo snel terug gaan zitten. Man deze reis zit gewoon vol humor. Eventjes later zijn we allen snel in dromen land terwijl de trein verder raast richting de Noordelijke Hoofdstad, Beijing. Een stad waar we zeer van onder de indruk waren op onze vorige reis en dus kijken we er enorm naar uit om haar weer te zien en te ontdekken.

净慈寺净慈寺净慈寺净慈寺净慈寺净慈寺
雷峰塔雷峰塔雷峰塔雷峰塔雷峰塔雷峰塔
雷峰塔雷峰塔雷峰塔WinkeltjeBruggetjeBootje
SteentjeWeggetjeLandschapjeHotel LobbyDancing into the NightDancing into the Night
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s