China 2011 – Dag #54 – Pingyao (平遥)

Geplaatst op: dinsdag 19 juli 2011 door Jimapore in China, Reizen
平遥县衙文庙文庙中国啤酒文庙文庙
点将台点将台点将台点将台点将台城墙
文庙城墙工作拱极门 (北门)城墙城墙
Vlees op stokje汇武林博物馆汇武林博物馆汇武林博物馆汇武林博物馆汇武林博物馆

We waren vroeg wakker want onze kleine tijger had een moeilijke nacht. Eerst wakker gemaakt door brullende Chinezen waardoor kleine tijger terugbrulde en die kan dat veel luider. De hele hostel daverde op zijn grondvesten. Maar het ventje leek ook pijn te hebben dus eens de pijnstillers begonnen te werken konden we, en samen het ons de hele hostel, de slaap terug vatten.

Gisteren hadden we een all round ticket gekocht. Dit kostte 15 euro per persoon maar geeft toegang voor twee dagen tot talloze gebouwen, tempels, musea en andere in de oude stad. Zo beklommen we eerst het torentje naast ons hotel. Achter het torentje lag een hele gevangenis en tal van oude officiele gebouwen. Het was zondag en Pingyao werd overspoeld met duizenden Chineze toeristen, het was er dus superdruk.

Na de gevangenis wandelden we naar de Noordelijke toeganspoort (拱极门/北门). Eens beklommen kan je in principe heel de oude stad rond wandelen. Hoeveel kilometer het juist is weet ik niet maar het is een behoorlijk lang stuk zeker onder een brandende zon van +30 graden zonder schaduw. De massa toeristen die hier op een dag alles komen zien hebben hier dan ook geen tijd en zin in. Wij wel dus wandelden we helemaal alleen op de hoge en brede stadsmuren van Pingyao. Het was zeer heet maar het was niettemin een leuk stuk. Na een derde van het traject konden we er terug af en liepen verder, de roepende motortaxi’s negerend, naar een nabijgelegen Confucius tempel. Maar de tempel moeheid brak weer los en dus kon deze tempel ons niet echt bekoren, we zagen al veel mooiere passeren.

Dapper wandelden we verder en bezochten ook nog een Martial Arts museum. Viktor was in zijn nopjes. Hij kon vele oude wapens zien en zelf hanteren. Hij kon zijn kunstjes tonen op de Yinyang tekens her en der. Het moet trouwens gezegd dat Viktor een enorm goede stapper is. De kleine tijger zat het grootste gedeelte in de kinderddrager maar Viktor niet. Die stapt zonder verpinken noch zeuren het hele traject flink met ons mee. Hij was zelfs niet eens moe op het einde van onze laatste dag in Pingyao. Kleine Keizer wordt een heuse Kungfu Dragenkrijger dat staat nu al vast.

Advertenties
reacties
  1. Opa en Oma schreef:

    Hi hi de schreeuw van na Vlaamse leeuw in china!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s