China 2011 – Dag #55 – Pingyao (平遥) > Xi’an (西安)

Geplaatst op: dinsdag 19 juli 2011 door Jimapore in China, Reizen
Bus Pingyao to XianHan Tang Inn Youth HostelHan Tang Inn Youth HostelHan Tang Inn Youth HostelBus Pingyao to XianBus Pingyao to Xian

Met de motortaxi werden we naar het begin van de snelweg gevoerd. Dezelfde motortaxi trouwens waarvan we het dak hebben kapot gemaakt met onze loodzware bagage. Hier stonden nog een pak andere backpackers te wachten op de lange afstandsbus van Taiyuan naar Xian. De prijzen tussen de reizigers varieerde van 135 tot 200 yuan, de hostels zien hier een leuke extra inkomst.

De bus was nog zo goed als leeg en Valerie rende op Chinese wijze naar de bus en kon als eerste opstappen. We kaapten de verhoogde achterbank, lekker comfortabel. De busrit van een dikke 6 uur is dan ook vlekkeloos verlopen, de bus zat uiteindelijk maar halfvol. Af en toe stopte de bus wel midden op de autostrade (geen parking in de buurt) omdat er een eenzame Chinees zat te wachten en erbij sprong voor een paar kilometer en plots weer verdween te midden van de autosnelweg. We reen over kilometers lange bruggen die over uitgestrekte landschappen bleken te zweven, indrukwekkend. Wel raar dat er eigenlijk weinig verkeerd was op deze drie vaksbanen, vaak reed er voor noch achter ons enige wagen.

In Xian aangekomen was het met de taxi naar het Hostel, de Han Tang Inn Youth Hostel. Wat een aangename verrassing was me dat. Deze keer een super proper hostel met nieuwe kamers, nieuwe infrastructuur, excellente service, etc. We aten er nog een avondmaal en verbleven even op het dakterras voor we naar bed gingen. Dit ziet er verreweg het beste Youth Hostel uit dat we al aandeden, dat komt goed.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s