China 2011 – Dag #58 – Xi’an (西安)

Geplaatst op: donderdag 21 juli 2011 door Jimapore in China, Reizen
Souvenirs kopenFonteinshowFonteinshowFonteinshow大雁塔Vriendjes
大雁塔Vriendjes大雁塔碑林博物馆碑林博物馆碑林博物馆
碑林博物馆碑林博物馆碑林博物馆碑林博物馆碑林博物馆碑林博物馆
碑林博物馆碑林博物馆碑林博物馆碑林博物馆碑林博物馆Antique street

Op het gemakje en lekker lang ontbeten deze morgen. Gezien kleine tijger een dipje had gisteren mocht die nog een dut doen en ging ik en Viktor na het ontbijt naar de Chinese post om een tweede pakket met souvenirs alvast naar België te sturen. Binnenstappen, naar de packaging afdeling daarna formuliertje invullen en afrekenen. Net geen 25 euro om een dikke 8 kg naar Belgie te sturen, niet slecht. Ze zijn hier trouwens zeer professioneel hoor die China Post. Als je ziet wat Chinezen soms allemaal opsturen dan zijn ze hier in elk geval teen en tander gewoon.

We wandelden verder naar een Walmart want de pampers waren op. Viel me dat effe tegen, in tegenstelling tot de Carrefour hier was er GEEN Belgisch bier te bespeuren in de alcoholafdeling. Tja, zo’n dingen check ik altijd even en dus maar een conclusie: no more Walmart for me! Het zal ze leren, nem.

In de namiddag met zijn allen naar een antiek straatje waar opnieuw weer veel souveniers werden verkocht dus konden we het niet laten om nog meer brol te kopen. Het museum op de hoek liep ik dan ook maar even binnen. Het was er wel voor de diehards: duizenden stenen tabletten met Chinese opschriften… je bent daar best snel op uitgekeken. Maar ik vond het toch behoorlijk interessant, verder nog een zaal met tientallen boeddha beeldjes tot heuse graftombes en bijhoren reuze beelden en die laatsten waren dan ook het indrukwekkendst.

Afsluiten deden we door eerst een Chinese fast food keten uit te proberen en vervolgens naar de grootste fonteinenshow van Azië te gaan zien, vlak voor de Grote Wilde Ganzen Pagode (大雁塔). Het duurde wel wat even maar het was uiteindelijk wel leuk om zien. Een wilde motortaxi terug naar het hostel zorgden voor een mooie afsluiter van deze vroegere hoofdstad.

Advertenties
reacties
 1. Yves schreef:

  Aaaah Xi’an… heerlijke stad.

  Belgisch Bier >> ga naar de wal mart in de buurt van de south gate (als het die was waar je geweest bent, dan was het op want ik heb het er zelf nog gekocht vorig jaar). 😉

  Hier nog wat restaurant tips:

  hotpot restaurant in de buurt van de big goose:

  西安市雁塔路101号海底捞火锅城

  Een heel goed restaurant voor Beijing duck is

  西安市高新区科技三路北京聚宾楼

  Xi’an Dim Sum:

  西安雁塔区小寨西路119号百姓厨房

  Een restaurant voor Guangzhou dim sum is:

  碑林区环城南路142号含光大厦1-2楼粵珍轩

 2. Jimapore schreef:

  Damn, lees ik je comment nu we in Chengdu zitten (was maar kort verblijf in Xian). Zullen nog eens terug moeten dan. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s