China 2011 – Dag #68 – Chengdu (成都) > Guilin (桂林)

Geplaatst op: dinsdag 2 augustus 2011 door Jimapore in China, Reizen
Twin Pagodes GuilinTwin Pagodes GuilinGevederde taxiBoarding...

De transferdag ging verbazend vlot. Vandaag moesten we van Chengdu naar Guilin geraken. We doken de metro in met al ons gerief en wandelden daarna zeer vlotjes tot aan de luchthaven shuttle bus. Een korte comfortabele rit bracht ons naar de vreemde luchthaven van Chengdu. Vreemd want de terminal is niet een grote ruimte met allemaal gates maar had allerlei hoekjes en inhammetjes dat het bijna een doolhof was. We moesten boarden aan gate 20. En voor de laatste vier gates moest je naar een beneden verdieping. We vonden gelukkig een lift voor gehandicapten ergens in een uithoek, bleek deze idd naar beneden te gaan maar daar was enkel naar nog een andere gate, je kon niet verder. Leuk een lift voor een bepaalde gate, maar voor de andere gates moest je de trap gebruiken. Waarom verwonderd met dit niet meer. Er waren echter een pak terminals in aanbouw, hopelijk iets beter uitgedokterd dan de huidige.

De vlucht vertrok op tijd (eindelijk). Na aankomst op de luchthaven van Guilin maakten we ook hier gebruik van de shuttle bus die ons naar het centrum bracht. Shuttle bussen zijn een pak goedkoper dan taxi’s want luchthavens liggen normaal gezien nog een stuk buiten het centrum van een stad. En vermits onze hoeveelheid bagage al voor behoorlijk wat frustraties hebben gezorgd bij ons en bij taxi chauffeurs is het gewoon veel praktischer ook. Na de bus moesten wel nog een korte taxi rit versieren maar ook dit ging zonder problemen. Er stonden taxi’s genoeg aan de bus terminal. Het feit dat de taxi chauffeur een bedrag voorstelde en niet op de meter wou rijden kon ons niet veel schelen deze keer. Het was slechts 20 yuan (2 euro), daar gaan we nu niet over zeuren, we zijn geen Nederlanders. 🙂 We zagen immers een paar weken terug Nederlands discussiëren over een fietsparking voor 2 kuai (20 euro cent).

Kortom ondanks dat we met al onze bagage de metro opmoesten, shuttle bussen, vliegtuig en taxi nemen zijn we zonder vertragen en vlotjes in ons nieuwe hostel in Guilin aangekomen. Het is een veel kleinere stad dan wat we gewoon zijn en het is hier redelijk rustig, buiten ventjes die je van alles proberen aan te praten, de eerste keer heb je het niet door maar de tweede, derde, zevenhonderste keer negeer je het gewoon.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s