China 2011 – Dag #71 – Guilin (桂林) > Yangshuo (阳朔)

Geplaatst op: woensdag 3 augustus 2011 door Valerie in China, Reizen
De bewuste pierYangshuo West Street

Aaah, Yangshuo, eindelijk rust. We pakten vandaag ons boeltje en trokken met de bus (die vertraging had) van Guilin naar Yangshuo. We blijven hier lekker lang: van 3 augustus tot de 15e. De eerste 6 nachten in Trippers Carpe Diem, een guesthouse uitgebaat door een Belg en zijn Chinese vrouw. De nachten daarna zullen we in de Outside Inn logeren. Deze guesthouse wordt dan weer door Nederlanders uitgebaat.

Yangshuo is gelegen in het prachtige karstgebergte. Het centrum is supertoeristisch en superdruk maar als je dat laat voor wat het is kan je hier een quasi ongerept platteland vinden. Alles is perfect met de fiets te doen want buiten de karstpieken is het landschap vlak.

De temperatuur kan hier stijgen tot 40 graden en vandaag was het 37 graden in de schaduw. We moeten dus veel drinken en veel zonnecreme smeren. Deze namiddag hebben we al een klein tochtje per fiets gemaakt en we hebben er zin in om het platteland hier eens stevig te gaan verkennen! De fietsen zijn trouwens de beste die we in China al gehad hebben. Voor Vladimir hebben we een schaduwdakje in elkaar geknutseld met een stuk dat we van zijn buggy hebben afgebroken (niet kapot hoor). Dat was natuurlijk een slim ideetje van mezelve!

Morgen kunnen jullie lezen hoe Viktors eerste Tai Chi/Kung Fu les verlopen is. Onder leiding van een echte sifu.

Advertenties
reacties
 1. Tine Pauwels schreef:

  Hallo Chineesjes,
  Argenta heeft blijkbaar iets gedaan aan de instellingen van de PC’s en als bij wonder kunnen we de foto’s nu wel zien 🙂
  Wat een prachtige kleuren en mooie landschappen, zoveel groen en allemaal lachende mensen! Moet heerlijk zijn. Nog steeds stikjaloers hier!
  Goed dat jullie het de komende dagen nog wat rustig aan doen, dat moet er ookal eens tussenzitten hé.
  Hier is het zeer rustig, nog nieuws… Hmmm… Annick gaat CBHK inruilen voor belisser kredieten. Voor de rest niets belangrijk.
  De komende weekends zitten nog goed vol voor mij : Ardennen, Pukkelpop, een huwelijk en dan beginnen op mijn nieuwe werk! Allemaal dingen om naar uit te kijken.
  Nog een fijne reis gewenst!
  Tot mails 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s