China 2011 – Dag #72 – Yangshuo (阳朔)

Geplaatst op: vrijdag 5 augustus 2011 door Jimapore in China, Reizen
Sifu Kim and Kleine TijgerBoerke op pensioenOpenbare toiletjesRiviertje met bambooKung Fu PandasBegraafplaats
Yangshuo surroundingErgens in een dorpjeWaterkiekens ofzo ietsYangshuo landscapeOud schooltje in muqiaoBrugje
Valievis op de fietsBoerke aan het werkBegraafplaatsOud schooltjeBoerderijIrrigatie

De eerste volledige dag in Yangshuo en in plaats van te rusten kiezen we toch voor een stevige fietstocht. Het duurde even eer we rieten mandjes aan de fiets hadden bevestigd (McGyver style: met stukjes electriciteitsdraad) alvorens te vertrekken. Kleine Tijger zat bij Valerie op de fiets en Kleine Keizer die paste maar net in het mandje op mijn fiets. Ik moet heb wel steeds zelf erin en eruit halen, zo nipt is het.

De tocht leidde ons weg van de stad en recht tussen de kleine berggehuchtjes en tussen de prachtige karstpieken. Boertjes en boerinnetjes waren reeds rijst aan het oogsten, ossen namen een verfrissend bad in meertjes, mini schooltjes en heel veel begraafplaatsen is wat we tegenkwamen. Het was zweten en afzien want echt vlak was het toch niet. We moesten geregeld een klimmetje doen en dat bij temperaturen die de 40 graden naderen.

Mooi op tijd kwamen we terug in het hostel voor onze Kung Fu les. Sifu Kim leerde mij en Viktor een korte Kung Fu vorm. Boven op het dakterras van het hostel met de bergen op de achtergrond was het alvast een prima locatie. Viktor had meer show verwacht natuurlijk maar vond het alvast reuzeleuk. Een uur op voorhand wou hij zijn Chinees pak reeds aandoen en zat hij al klaar voor Sifu Kim. Voor herhaling vatbaar dus misschien doen we nog wel eens een sessie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s