China 2011 – Dag #80 – Yangshuo (阳朔)

Geplaatst op: zaterdag 13 augustus 2011 door Jimapore in China, Reizen
Lost PlateauGrafzerkSim FarmGespierde mannenVogelverschrikkersOud brugje
Tussen de piekersWaar is het pad nu?Dartelen als een hertFarmers groundRotsen klauterenEffe rusten

De avonturen van Jimapore en de 3 V’s gaan ook vandaag weer verder. We besluiten een echte hike route te doen die vlak aan het guesthouse start, “Lost World Plateau” genaamd. Enkele korte maar krachtige aanwijzingen zijn onze leidraad. De tip om goede stapschoenen aan te doen en best een lange broek negeren we volledig.

Het eerste stuk gaat vlot hoewel de zon al branderig boven onze hoofden schijnt. Daarna volgt volgens de aanwijzig een klim naar boven tussen twee pieken. Deze klim is al iets leuker: tussen de rotsen omhoog klauteren. Het zweet staat in onze schoenen maar eens boven geraakt komen we inderdaad aan een prachtig plateau dat eenzaam verscholen ligt en omringd is door karstpieken. We zijn in extase en dartelen rond als hertjes.

Daarna moeten we eerst een strook met doornstruiken doorwaden om een nauw pad te vinden. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, tussen de grote piekers door banen we ons een weg en beginnen aan de afdaling. Maar van een pad is nauwelijks sprake. Het padje is totaal overwoekerd met metershoge doornen, bamboo, lisgras. Het eerste kwartier was nog beetje plezant en avontuurlijk maar dan hebben we het wel gehad. Viktor en Vladimir vinden het al helemaal niet meer leuk en hun gebrul en geween doorklinkt tot in Yangshuo city. We gaan echter dapper verder en na bijna een uur van vallen en opstaan, stevige prikkers van je benen tot in je oren slagen we er uiteindelijk toch in ergens beneden te geraken. We zijn blij dat we dat woeste stuk achter de rug hebben. Mijn tshirt kan ik letterlijk uitwringen zoals een natte dweil en eens terug in het hostel nemen we de tweede douche van de dag.

Daarna hebben we nog voor de tweede keer lekker gaan eten in een concurrerend Nederlands guesthouse (zelfde opzet, “Giggling Tree” genaamd) Het eten lijkt ons daar beter. We fietsen nog even langs kleine padjes maar ze lopen bijna allemaal dood en dus geen groot avontuur meer vandaag, dat zal voor morgen zijn.

Advertenties
reacties
  1. Bart Verdegem schreef:

    kroket uit de muur?

  2. Jimapore schreef:

    Neen man, suanlaji, zoet zure Kip, eet ik soms dagen na elkaar 🙂 yummie en nu dumplings (jiaozi) voor ontbijt yummie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s