China 2011 – Dag #82 – Yangshuo (阳朔)

Geplaatst op: maandag 15 augustus 2011 door Jimapore in China, Reizen
BrugskeKoekiemonsterBuffels op de brugSpelen in de Yulong rivierZwemmen in YulongFietsen tussen de velden
Vernufte constructieSpookhuisjes compoundVette keverCreepJump!Werken en babbelen

Op deze laatste dag wilden we opnieuw fietsen. De meeste uitgestippelde fietsroutes hadden we ondertussen reeds gedaan dus heb ik zelf een route uitgetekend. We zouden eerst naar het nabijgelegen stadje Baisha rijden dan een klein stukje verder naar het mooie Shangri-la, eventjes terug naar Baishai en daarna een heel traject oostwaards langs kleine boerengehuchtjes.

Aangekomen in Baisha waren we echter al volledig buiten adem, de zon was moordend. In Baisha is het op zondag marktdag en dat zorgt altijd voor vertier. Eerst aten we nog een stevige en lekkere pot noedels in een klein noedelstalletje, daarna bezochten we de markt waar we dezelfde taferelen zagen als in Fuli. Terwijl er in Fuli nog sporadisch een westerling ronddwaalde, waren we hier helemaal alleen als niet-Chinees. Zelfs Chinese toeristen waren hier niet te bespeuren, die zaten allemaal in een bamboo vlot.

We waren echter behoorlijk uitgeput door de rit naar Baisha dat we de rest van mijn traject toch maar niet gingen doen. We reden terug naar het hostel via de Jinlong burg over de Yulong rivier. Voor de zoveelste keer hoorden we “Bamboo, sir? Bamboo?” met als repliek “No bamboo”. Ik kan het woord bamboo niet meer horen or ruiken!!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s