China 2011 – Dag #84 – Hong Kong (香港)

Geplaatst op: donderdag 18 augustus 2011 door Jimapore in China, Reizen
Superman in Hong KongKing's ParkKing's ParkKing's ParkKing's ParkBreedbeeld lens

Een uitgebreid en lekker ontbijtbuffet, dat is lang geleden. Het is dan ook het eerste waar we aan denken als we ontwaken. In guesthouses kan je namelijk meestal kiezen uit een drietal ontbijten met bijna altijd eieren. Op die drie maand hebben we dan ook gigantisch veel (te veel) eieren gegeten. Vandaag is het dus ontbijtbuffet bij Novotel en dus smullen we naar hartelust. Maar eieren, die kwamen niet op ons bord.

Na de aankoop van een lensdop (kwijt gespeeld) liepen we naar het King’s Park. Maar het park was teleurstellend en dus nemen we de taxi naar ons geliefd park, Kowloon Park. De kindjes konden daar naar hartelust spelen terwijl ik gebruik maakte van de gratis wifi in het park. Blijkbaar moet je hier in het Novotel veel betalen voor internet en dat terwijl we in goedkope guesthouses altijd gratis wifi hebben gehad, dat is een tegenvaller. Het spelen werd echter onderbroken door een plotse hevige regenval.

Toen de regen was gestopt wandelden we door wat minder bekende en dus meer Chinese straten tot aan Temple street. Hier waren de verkopers nog alles aan het klaar zetten voor de avondmarkt. Toch zagen we een koopje voor Viktor: 4 blinkende beyblades voor amper 4,5 euro, dat konden we niet weerstaan. Het was nog even spannend toen we een jonge gast zagen rennen voor zijn leven. Maar hij werd snel ingehaald door anderen en op de grond gemept. Hij had blijkbaar de portfeuille van een oud mijnheertje dat puffend en hijgend achterop liep gestolen. Medestaanders hebben hem kunnen overmeesteren en leverde hem uit aan de toegesnelde politie. Viktor stond op de eerste rij en was behoorlijk onder de indruk. Toen het tijd was voor het avondeten gingen we een willekeurig gebouw binnen en begaven we ons naar een willekeurge verdieping. We lieten ons verrassen en kwamen uit bij een Koreaans restaurant. We hebben nog nooit Koreaans gegeten dus daar naar binnengeglipt. Het was er een soort van tafelBBQ en dus konden we zelf al onze vleesjes en groenten bakken. Het was wel wat zoeken in het begin want men sprak er geen Engels of Mandarijns, enkel Cantonees. En daar versta ik geen jota van.

Afsluiten van deze dag deden we door naar de Ladies market te gaan. Een andere lange voetgangers straat met honderden kraampjes en dus brol, broller, brolst. En naast al de brol: druk, drukker, drukts. Als het donker is en iedereen heeft gedaan met werken wordt het al drukke Hong Kong nog veel drukker. Een mierennest is het ’s avonds waar je gewoon met de stroom moet meelopen of je wordt verzwolgen. Voor Viktor kochten we een superman zwempak met cape. Zwempak of niet hij wou het aandoen en dus liepen we met superman rond in Hong Kong. Scheef zicht.

Advertenties
reacties
  1. […] zo druk, net een mierenhoop. Toen heben we Viktorz’n supermanzwempak aangetrokken dat we vorige zomer in Hong Kong kochten. Dit had verschillende voordelen: zijn schouders konden niet meer verbranden en ik kon hem van ver […]

  2. […] zo druk, net een mierenhoop. Toen heben we Viktorz’n supermanzwempak aangetrokken dat we vorige zomer in Hong Kong kochten. Dit had verschillende voordelen: zijn schouders konden niet meer verbranden en ik kon hem van ver […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s