Österreich 2012 – Krimml/Stuhlfelden

Geplaatst op: dinsdag 24 juli 2012 door Jimapore in Reizen
Fietsweg in MittersillÖsterreichisse SuppeDa ping pang qiuHotel FlatscherSteentjes spring!Vieruurtje
KappelekeRadfahren in MittersillPanoramaRiviertje gaan checken山水Baarugkuj

Het deed ons deugd afgelopen nacht om in een lekker warm bed te slapen. De koude nachten in de tent begonnen immers qua vermoeidheid hun tol te eisen. Daar in Krimml echter geen free wifi op de kamer. Enkel in de lobby van het hotel was er bereik maar gezien we in een ander gebouw zaten een +100 meter van het hoofdgebouw vandaan was dat niet echt een optie. Er bleek echter wel een betalende private wifi tot in de kamer te reiken en dus effe paypal’en en we waren vertrokken. 4,99 euro voor 24 uur, niet zo extreem duur vond ik.

Na ontbijt en voorbereiden fietstocht vertrokken we rond 10u met als einddoel Stuhlfelden (net achter Mittersill), een 33km verder. Over een slechte start gesproken!! Bij de eerste afdaling ging het al goed mis. Viktor verloor de controle over zijn remmen, ging steeds harder afdalen met een geweldige crash in de bosjes tot gevolg. Tot overmaat van ramp was hij zijn pedalen letterlijk kwijt en titsten die telken malen tegen zijn achillespees waardoor hij daar ook verwondingen opliep. Brullen en wenen. Ketting eraf en stuur scheef. Hij zag het niet meer zitten. Grote tranen bolden over zijn wangen. Ik praatte op hem in en probeerde telkens de Kung Fu spirit naar boven te halen. ‘Innerlijke Vrede’ zoals de Drakenkrijger in Kung Fu Panda 2. Het lukte me matig. Viktor bleef jammeren en bij een volgende afdaling ging het weer mis en werd hij zowaar over zijn stuur gekatapulteerd. Weer brullen en wenen. ‘Wenen, wenen, wenen’ riep Vladimir maar zijn grapje werd niet gesmaakt door Viktor, de kleine knuffel bedoelde het ook niet zo maar goed. Het werd Viktor toch wel wat teveel en door de stress kreeg onze Kleine Keizer plotsklaps harde buikpijnen… ook dat nog. We waren amper een paar kilometer verder en bijna een uur onderweg. Het ging van kwaad naar erger, hoe gaan we dat hier voor elkaar krijgen.

Ik gaf echter niet op, en ging verder opzoek naar Viktor’s innerlijke vrede en probeerde steeds opnieuw en opnieuw. We probeerde kleine, stijle afdalingskes, stap voor stap, telken malen iets langer en gaf wat tips over hoe hij moet remmen. En zowaar… het ging steeds beter. Eerst nog effe een hek onder spanning doorwaden en we waren eindelijk echt vertrokken. We fietsen vooral langs rivieren tussen de ECHTE koningen van onze wereld: De Bergen. Kabbelende beekjes, prachtige uitzichten, sneeuw op de toppen van de bergen, mooie Oostenrijkse huisjes en dat alles onder een stralend zonnetje. Prachtig was ons dat.

En Viktor? Die ging steeds beter fietsen, en beter en beter… totdat hij bij steile beklimmingen (want die waren er ook) zowel mij als Valerie in een vliegende rotvaart voorbij stak. Er stroomt blijkbaar wel wat bloed van opa Dre door zijn aderen en als een echte Flandrien zei hij: “Wat is er papa, geraak je niet meer vooruit?”.

En Vladimir? Die vond het ook allemaal super leuk en riep en zwaaide naar goede gewoonte naar Jan en alleman. Eerst bij mama op de fiets van achter en dan vooraan bij papa waar hij dan maar een tukkie deed tot groot jolijt van passanten.

En zo kwamen we dan alsnog vroeger dan verwacht aan in Stuhlfelden. Een redelijk groot maar extreem rustig hotel (de bezettingsgraad in de zomer is hier heel wat minder dan tijdens het winterseizoen natuurlijk). Een leuke speeltuin met oa een trampoline en pingpong tafel, de pret kon niet op. De twee kabouters hebben hier zelfs hun eigen kamertje met bijhorende badkamer. Dat ze daar maar goed uitrusten want morgen fietsen we verder tussen die echte imposante koningen.

Advertenties
reacties
  1. De paps en de prof schreef:

    Allee vooruit Viktor , als een echte berggeit vooruit opgeven staat niet in ons woordenboek.
    Jij hebt zekers de bollekestrui al gewonnen .
    En de Vladimir die heeft de groene trui .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s