Österreich 2012 – St. Martin bei Lofer/Salzburg

Geplaatst op: vrijdag 27 juli 2012 door Valerie in Reizen
Zo een grappige rivierNa het pootje badenWater en steenZonsopgangUnser BurgerbraUBergriviertje
Kapelleken in den bergenKoud aan den boutIn reparatieSleuren met wrakBergen, rivier, bos en gras enzoFietsweg

Vandaag de laatste fietsdag, van Lofer naar Salzburg, een dikke 50 km. We hadden eens iets langer geslapen dan anders en ontwaakten om 7.30 u ipv de gebruikelijke 6 u. In dit hotel had Vladimir voor het eerst een babybedje ipv een 1persoonsbed. Thuis zijn we nog niet overgestapt van het babybed naar een 1persoonsbed maar we plannen het wel binnenkort. Op reis heeft de jongen al goed in het grote bed geslapen zonder eruit te vallen dankzij de barricade van stoelen of zetels. Echter, steevast in het holst van de nacht ontwaakt hij en wil hij bij mama in bed liggen, iets waar hij thuis nooit last van heeft. Deze nacht hoopten we dankzij het knusse babybedje, versierd met snoezige beertjes en konijntjes, effectief een nacht te kunnen doorslapen maar helaas, ook nu is hij weer bij mama gekropen midden in de nacht.

Bij het ontbijtbuffet gingen Viktor en Vladimir geregeld hand in hand om wat lekkers zodat wij verder konden eten. Ze stalen samen weer de harten van de serveuses die hier (grappig!) verplicht moeten rondlopen in traditionele kleedjes ala Heidi in die Bergen, woehahahaa!

Een technisch probleem hadden we nog niet op deze reis dus dat hadden we nog tegoed. Na 45 min fietsen, terwijl we ons in the middle of nowhere bevonden, stelden we vast dat Viktor zijn achterband totaal plat was. Hij reed gewoon op de velg. En dat manneke maar zagen “Ik geraak precies niet vooruit vandaag, mijn benen zijn zo moe!”. Nu was duidelijk waarom hij niet vooruit ging… Na enige tijd te voet te zijn gegaan door de heuvels omringd door oneindig grasland naderden we een boerderij. Ik haalde mijn beste Duits boven en vroeg de boerin of er hier ergens een fietsenmaker in de buurt was. Die vraag kreeg ze waarschijnlijk niet voor het eerst. Ze verwees me door naar haar buurman. Deze aardige man deed ons meteen aan bompa denken. De handige Harry was in zijn overall vanalles aan het knutselen in en rondom zijn piekfijn verzorgde huis, met een leuke radiopost op (ein bischen liebe enz). Hij had alle gereedschap bij de hand en deed zijn werk uiterst grondig. Hij vond 2 gaten in de binnenband en de boosdoener, een ultrafijn nageltje, dat door de buiten- en binnenband gegaan was. Aangezien de vriendelijke man zeer grondig werk leverde verloren we meer dan een uur aan dit technisch mankement.

Verder stuurde een behulpzame dame ons nog de verkeerde kant op waardoor we terecht kwamen op de mountainbikeroute ipv de gewone fietsroute. Resultaat: de ene steile klim en afdaling na de andere. We moesten dus voortdurend van de fiets stappen om de beklimming verder te voet af te leggen. Dat was heel zwaar met een Vladimir van 15 kg achterop. Viktor kreeg zijn fiets vaak niet omhoog geduwd dus moesten we die ook nog helpen. Van steile afdalingen op kiezelpaadjes had Viktor de eerste dag een grote schrik opgedaan dus die angst kwam vandaag opnieuw opzetten. Hij durfde vaak niet naar beneden te bollen op steile stukken dus probeerde hij te voet maar dat was even gevaarlijk aangezien hij zijn fiets te voet niet onder controle kon houden. Viktors valpartijen van vandaag (naast de ontelbare vanuit stilstand) leverden op: scheve sturen, een afgerukte voorrem, kapotte versnellingen (enkel 4, 5 en 6 werken nog), een afgebroken licht, enkele schaafwonden. 1 val was wel heel spectaculair: na een snelle afdaling miste Viktor een scherpe bocht naar rechts en belannde hij tussen enkele bomen. Een wonder dat hij daar terecht kwam, relatief zacht want hij kon net zo goed tegen een boom beland zijn of in een afgrond.

Om af te ronden: de zwaarste fietsdag was zonder twijfel vandaag. Moe maar tevreden ronden we deze etappe af en we zijn het erover eens: zo’n fietsvakantie dat doen we zeker nog eens!

Advertenties
reacties
  1. Opa en oma schreef:

    Tof zo leuke verhaaltjes lezen!

    en nu opa zijn internet volop werkt kunne we zelfs de fotos zien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s