Österreich 2012 – Saalbach Hinterglemm Dag 1 & 2

Geplaatst op: maandag 30 juli 2012 door Jimapore in Reizen
DSC_0136DSC_0170DSC_0166DSC_0146DSC_0132DSC_0127
DSC_0191DSC_0177IMAG0894IMAG0885IMAG0882IMAG0879
IMAG0871IMAG0865IMAG0847IMAG0844IMAG0837DSC_0126
DSC_0125DSC_0123DSC_0066DSC_0064DSC_0055DSC_0005

Na het campeer- en fietsgedeelte is het nu de beurt aan het wandelgedeelte van de vakantie. Omdat de fietstrip nog wat in de benen zit starten we met een korte wandeling. Effe de skilift op naar de top van de berg en wandelen maar. We merken wel dat de wandel-aanduidingen niet even goed zijn zoals bij de fiets-aanduidingen en doen ongewild drie trajecten door elkaar. Maar door een moe peutertje en een zieke zijn we vrij snel terug naar het dal gezoefd. Tegen de middag was de Kleine Keizer helemaal door zijn krachten heen. Hoge koorts en buikpijn. Na de medicatie en oppeppers gingen we nog even zwemmen in het hotel en een mini-golf in de buurt.

Tegen 18u waren de Kleine Keizer en Kleine Tijger echte helemaal knock-out zodat we ze beiden in hun bedje legden, babyfoon op en dan gaan eten. Het was blijkbaar Gala-avond dus apertief in de bar en uitgebreide en lekkere menu. Dat wordt weken op water en brood want de kilo’s vliegen er bij na elke maaltijd. Over maaltijd gesproken. We hebben hier al behoorlijk wat afgangen en gênante situaties gehad, vooral met onze ‘Ik ben twee dus ik zeg nee.’ Zo krijgt ie het soms in zijn bolletje om tijdens het rustig verlopende avondeten plots te brullen: “Schip ahoi, piraatjes!”. Misschien daarom dat we in een godvergeten uithoek van het restaurant moeten zitten.

Zoals reeds geschreven zitten hier veel Belgen. Een beetje teveel naar onze zin, het is hier precies het Benidorm van Oostenrijk. Er zitten er zelfs een paar uit Belsele. Oppassen dus met roddelen over andere hotelgasten. 🙂

De tweede dag was een ramp. De Kleine Keizer heeft nog steeds koorts en nu blijkt ook Valerie effe helemaal het Noorden kwijt te zijn. We kochten bergschoenen voor Kleine Keizer voor wanneer hij zich beter voelde maar gezien de koorts blijft en buikpijn ook nog steeds te pas en vooral on-te-pas de kop op steekt besluiten we een dokter te bezoeken. Diagnose is niet zo goed: een maag/darm ontsteking met daarboven op een luchtwegeninfectie. Dat wil zeggen antibiotica en de komende dagen (twee weken zei de dokter) geen sport of andere inspanningen. Dat wordt hier dus geen bergbeklimmen meer. We hebben vandaag dan ook een uitgebreide siesta genomen en deze avond zijn mijn reisgezellen vroeg in hun bed geklommen. Dat maakt wel dat ik de afgelopen twee dagen nog nooit zoveel Olympische sporten hebben gekeken. En nog nooit zoveel tijd alleen in een bar heb doorgebracht. Hopelijk snel beterschap schaapjes.

Advertenties
reacties
  1. Opa en oma schreef:

    Wij ook naar de dokter, ook buikpijn maar dan wel van het lachen.
    Kleine Tijger die schip ahoo roept we kunnen ons het voorstellen.
    Doe het nu maar wat rustig aan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s