China 2013 – Day#3 – Beijing (北京)

Geplaatst op: maandag 15 juli 2013 door Jimapore in China, Reizen
Our HostelDont worry be happyDSC_0012MuuropschriftCentury 21DSC_0025
Springende Kleine TijgerSubmarineSjoelende Kleine KeizerSpeelparadijsSpeelparadijs奇乐儿
RacebaanHelly Kitty meet Doraemon跳舞机武术机Inside the HostelQianmen
Theehuis met theeijsDeegrollenQianmen neighbourhoodKung Fu RestoBarista Coffee胡同

Eerst eventjes technisch. Het is moeilijk bloggen. De Great Firewall of China zorgt dat behoorlijk wat websites of afbeeldingen niet beschikbaar zijn. Facebook, twitter, Google+? Vergeet het maar, die bestaan hier niet. Ook WordPress, waar onze blog op staat, is niet bereikbaar deze keer, dit in tegenstelling tot 2 jaar geleden. En na upload van onze foto`s krijg ik er steevast enkele niet te zien, de reden hiervoor is me totaal onduidelijk. Gelukkig had ik mijn voorzorgen genomen en zorgt VPN software voor de nodige toegangen en kan ik die Great Firewall of China probleemloos doorbreken.

Het beloofde een regenachtige dag te worden vandaag en gezien we nog steeds behoorlijk slaap tekort hebben bleven we slapen, soezen en luieren tot de middag. In plaats van een ontbijt werd het dan ook onmiddellijk een warm middagmaal. Daarna wandelden we door de hutong buurt en de winkelstraat Qianmen met zijstraatjes. Mijn drie medereizigers wilden alle drie een ijsje en kochten dit aan een mooie theewinkel. Bleek het om ijs te gaan met groene thee smaak. Dat vond niet iedereen even geweldig.

Gezien het mindere weer besloten we alweer de Glory Mall een bezoekje te brengen en daar naar de kinder ontspannings afdeling te gaan (Ik heb wel goed opgepast voor de pipi deze keer). De kinderen gingen weer uit hun dak en waren na een paar uur bekaf. Nog even een Koreaans resto binnen en dat was het voor vandaag.

Of toch bijna. De Kleine Keizer en ik waren nog lang niet moe dus bleven we hangen in de bar van het hostel. Het was bijna middernacht toen de Kleine Keizer maar bleef aandringen om nog iets te eten, dus wandelden we nog even buiten en doken het eerste brochette mini resto binnen dat we tegenkwamen voor een lekkere hap lamsvleesjes.

Advertenties
reacties
 1. Oma en Opa schreef:

  Wat een geluk dat je toch wat kent van computers.
  Hier kan het niet op hoog zomers weer, we leven meer buiten dan binnen.
  Weeral,een leuk verhaal en mooie fotos.

 2. moeke en vake schreef:

  Vlug even op de computer hier want er is nooit veel kans. Gelukkig dat het bij jou met je computer kennis lukt. Alles goed met de boys? En jij hebt natuurlijk weeral de hoofdprijs gehaald bah….vies….eikes…..
  Veel groetjes en tot binnen enkele dagen want we hebben de komende dagen niet de mogelijkheid om te computeren.
  PS: Vandaag is ons zus jarig………niet vergeten he James! O ja wil je uw email eens sms’en dan kunnen we via uw mail foto’s doorsturen. Thanks en heeeel veeel groetjes en kusjes en knuffeltjes voor de kindjes.
  moeke en vake

 3. Bart schreef:

  James, ge doet dat goed!

 4. Oma en Opa schreef:

  Ja,James ge doet dat goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s