China 2013 – Day#4 – Beijing (北京)

Geplaatst op: donderdag 18 juli 2013 door Valerie in China, Reizen
Op weg naa de Geurende Heuvels香山Tempel bij de Geurende HeuvelsDSC_0012Blote buikenPoortje
香山CablecarNo geffwg on or off please香山香山Gekke Noodles Bek
Alles OKPluimpje schopViktor`s fangirlsCutiesBootje varenMassage

Vandaag ontsnappen we aan de drukte en de hitte van de stad. We trekken helemaal noordwaarts met de metro en de bus. Jimmy had de juiste bus heel snel gevonden. Helaas reden we in de verkeerde richting. Geen nood, de volgende halte (20 minuten later) er weer af en terug in de andere richting.

De hele trip loont de moeite want hier ten noorden van Beijing vind je glooiende groene heuvels en een felblauwe lucht. De prijs van de stoeltjeslift naar de top van de heuvel is ietwat buiten verhouding t.o.v. de inkomprijs van dit park, De Geurende Heuvels. Voor ons allen samen betalen we slechts 3 EUR entree terwijl we 18 EUR betalen voor de stoeltjeslift.

Op deze heldere dag is het uitzicht op de metropool adembenemend. Wat een gigantische massa beton! Het is intussen al namiddag en we scheuren van de honger. In China vind je overal winkeltjes waar instant noedels en drankjes verkocht worden, zo ook op de top van een heuvel. We kiezen 4 potten die er aantrekkelijk uitzien, gieten er heet water bij en proeven voorzichtig. De potten van de kids blijken een verkeerde keuze (soort fruitige warme melkyoghurt met brokjes) en worden al gauw integraal naar de vuilbak verwezen. De noedels zijn wel lekker en ondanks de “piekke piek” eten de kids gulzig hun buikje rond.

Daarna beginnen we aan de afdaling. Onze benen worden zwaar op de proef gesteld en voor Jimmy is het een prima oefening om Vladimir in de rugzak te dragen. De kleinste pruts slaapt vredig in de rugzak, Viktor rent de heuvel af en wij zweten ons een ongeluk. Twee dagen later zijn onze beenspieren vreselijk stijf. Tijdens onze wandeling is het aapjes kijken geblazen: de Chinezen gapen ons aan en wij gapen terug. We speuren de omgeving af op zoek naar “blote-poepen-kindjes”. Grappig, die kleine ukken met blote billen.

Als kers op de taart gaan we vanavond nog bootje varen in Beihaipark. Alle cafeetjes en restaurantjes langs het meer zijn schreeuwerig verlicht, precies zoals de Chinezen het graag hebben. We gaven 35 EUR waarborg voor ons bootje en drie maal raden wat Jimmy weer verloren was bij het verlaten van het bootje… ja hoor, het ticketje om de waarborg terug te krijgen! Alle broekzakken leegmaken dus en dan kwam het papiertje toch nog tevoorschijn.

Tijdens onze laatste nacht in Beijing delen de twee broers het bed. Na heel wat gekibbel over wiens benen waar mogen liggen en wie welk deel van het deken krijgt kan iedereen dan toch de slaap vatten. Morgen treinen we via Lanzhou naar Xining (totale afstand: ongeveer 2000km met de trein, helemaal naar de Qinghai pronvice, Amdo-Tibet regio). Benieuwd wat dat zal brengen.

Advertenties
reacties
  1. Oma en Opa schreef:

    Zoals steeds zijn we er weer als eerste bij om te reageren.
    Een oplossing voor bonnekes en andere , Jimmy niks laten bij houden.
    Voor de rest een goede treinreis !!!

  2. Bart schreef:

    Volgende keer de bonnekes aan de kids geven. Daar zitten ze veiliger dan bij James.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s