China 2013 – Day#8 – Xining (西宁)

Geplaatst op: zaterdag 20 juli 2013 door Jimapore in China, Reizen
西藏菜Ontbijten op straatOntbijten op straatOchtendgymnastiekMuurdecoratie汉字
Tupperware拉萨啤酒PlaygroundRacing gameFighting gamePlayground
Tandarts met inkijkpraktijkOnnozelaarsEuh...so where`s that?Raar voertuigSportplein太极拳

Deze voormiddag zouden we langs gaan op het kantoor van onze reisorganisatie Snowlion Tours maar niet voordat we een plaatselijke noodlekeet plat lopen voor het ontbijt. Dat is trouwen 10 keer goedkoper dan het ontbijt in een hostel! Bedoeling was dat we de route nog eens zouden overlopen, nog wat vragen stellen en de totale reissom betalen. We liepen immers al geruime tijd rond met behoorlijk wat cash geld, dat wilden we zo snel mogelijk kwijt. Het adres was de Oostelijke Grote Straat nummer 7 (东大街7号). Jammer genoeg vindt men het hier vaak niet nodig om huis nummers op hun gebouwen te plakken, handig. Straffer nog, dan ga je een paar winkels binnen om te vragen welke huisnummer het hier nu is, dan moeten ze dat eerst overleggen in team en opzoeken voor ze het weten. Of bij de vraag waar nummer 7 juist is sturen ze je links, maar de shop ernaast stuurt je rechts. Uiteindelijk na meer dan een uur zoeken, ambras gemaakt in een internetcafe en een willekeurige reisbureau overvallen en enkele telefoontjes later was het toch gelukt. Was me dat een (noodle)soep zeg.

Maar… alles is nu geregeld en we zijn klaar om te vertrekken morgen, voor het echte avontuur. Dat wordt wat, drie weken samen met chauffeur en gids rondtrekken tot diep bij de nomaden. We besloten zelfs om een tent mee te nemen om enkele dagen tussen de nomaden te kamperen.

We aten onze lunch in een echt Tibetaans restaurant en kregen een overheerlijke maaltijd voorgeschoteld met Lhasa bier (uitgeschonken in mini theekommetjes).
Daar zagen we een ander en leuker hostel zodat we daar alvast een overnachting hebben geboekt voor na onze trip. Het huidige hostel is ons namelijk veel te saai. In de namiddag sprongen we nog binnen in een binnenspeeltuin en lunapark zodat de kinderen hen nog eens goed konden uitleven. En tenslotte gingen we nog even langs bij het sportterrein waar we gisterenavond zo veel plezier hadden beleefd. Viktor dacht even zijn meid van gisteren te hebben herkend maar groot was de teleurstelling dat het een ander zwartkopje was. Ik moest het echter wegens hoofdpijn vroeger voor bekeken houden maar de andere hadden er weer een leuke tijd en veel bekijks.

Oh ja, onze volgende blogposts zullen veel onregelmatiger verschijnen vermits we vermoedelijk vaak geen internet aansluiting zullen hebben. Maar wees gerust we vullen het aan zodra we kunnen.

Advertenties
reacties
 1. Bart schreef:

  ’t is ongelofelijk dat in zo’n groot land de vrijetijdsbesteding gelijkaardig loopt. Of je nu in Beijing, Lanzhou of Shenzen zit, iedereen danst , taichi’t en turnt er maar op los. Ben al benieuwd naar de volgende dagen. Hou het veilig!

 2. moeke en vake schreef:

  Hey James hebben vandaag aan de chineese grens gestaan ( zie foto) Veel geluk en groetjes van moeke en vake

 3. Jan en Terry schreef:

  We volgen altijd trouw jullie reisverslagen, dus we kunnen maar beter even reageren, dat maakt de blogstatistieken wat persoonlijker 🙂 We hebben twee kinderen geadopteerd in China (in Hunan/2005 en in Yunnan/2009) en keren volgend jaar terug naar hun roots. Intussen reizen we graag mee met anderen dankzij ‘tinternet’. Dat jullie ook met twee kiddo’s rondreizen, maakt het des te interessanter, vooral de bloopers 🙂 Veel plezier!

 4. Bart schreef:

  Hey, leuk om jullie reis te kunnen volgen en om zo China een beetje te leren kennen voor we er zelf heen trekken. Succes nog. Bart.

 5. Jimapore schreef:

  @Jan en Terry: wat leuk dat jullie meevolgen. Als ik goed kan rekenen moeten jullie kinderen ongeveer evenoud zijn als die van ons, dat wordt voor jullie dan ook ongetwijfeld een zeer mooie reis en belevenis. Mochten jullie enige informatie nodig hebben of vragen, jullie mogen ons steeds vrijblijvend contacteren hoor.

  @Bart: Hopelijk kan je snel zelf een reis maken naar dit ongeloofelijk prachtige land.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s