China 2013 – Day#12 – Ping’an (平安) > Repkong (རེབ་གོང)

Geplaatst op: woensdag 24 juli 2013 door Jimapore in China, Reizen
Monks on the roadPotje noodlesStokjes eterPrijslijstOntbijttentShaun the sheep
Shaun the sheepOn the roadPanoramic view at Shachung MonasteryShachung MonasteryShachung MonasteryShachung Monastery
Shachung MonasteryShachung MonasteryShachung MonasteryShachung MonasteryShachung MonasteryOur driver
Mountain villageErwtjes plukkenOn the roadResto gangersMiddagmaalOn the road

Onze gids, Tserang, wist ons te vertellen dat er vorige ochtend een aardbeving was geweest. En toen hij het vertelde herinnerde ik me dat het hotel inderdaad eventjes daverde, zo net te veel voor een voorbijrijdende vrachtwagen. We zijn ondertussen over ons medelijden met de vorige gids heen. Deze gids heeft pakken meer ervaring, houdt rekening met onze wensen en voelt perfect aan wanneer we de planning moeten bijschaven. En er is veel meer interactie en dat maakt heel de trip toch net dat iets specialer. Zo kwam hij overgelukkig aangehuppeld deze morgend omdat zijn vrouw na twee jaar een job had gevonden, als manager in een ziekenhuis. Daar hebben we dan ook een paar keer op gedronken vandaag!

We laten het ontbijt in het hotel echter voor wat het is en gaan weer een lekkere pot noodles eten. Daarna is het on the road again naar het Shachung Klooster dat helemaal bovenaan op een berg ligt. Tijdens de rit stoppen we regelmatig voor wat kiekjes en schapengeknuffel. Jammer genoeg is de mist zo dicht geworden bij aankomst dat we niks kunnen zien van de voet van de berg. Erg jammer want we zouden een mooi uitzicht moeten hebben vanuit het klooster op de Gele Rivier, de tweede grootste rivier van China en de 8ste van de wereld. (Leuk weetje: zowel de Yangtze (3), Gele Rivier (8) als de Mekong (10) ontspringen allen in Tibet)

Na het klooster en een heerlijk middagmaal vervolgen we onze weg richting de stad Rebkong. Onderweg stoppen we nog om erwtjes te plukken op een akker. Overheerlijk proefden deze vers geplukte groene bolletjes. We passeren ook een vallei die volledig wordt volgebouwd met torenhoge huizen, honderden flats zijn in de maak. Keer op keer verbaas ik mij hierover, de constructie woede van de Chinezen kent hier werkelijk geen grenzen. Overal waar je gaat is men aan het bouwen, tientallen flatgebouwen, grote bedrijfsparken, snelwegen, bruggen, toeristische attracties, you name it. Ik geloof dat daar een woord voor bestaat (…)

In Rebkong aangekomen zien we meer politiewagens dan taxi’s. Door de Tibetaanse festiviteiten die her en der aan de gang zijn is men hier bijzonder op zijn hoede zo blijkt. Bij het avondmaal leert de gids een goocheltruck aan Viktor die danig onder de indruk is. De chauffeur doet niet onder en toont er ons nog eentje. Tijdens het eten worden we meermaals onderbroken door bedelende kinderen. Vaak zijn dit weesjes die leven op het absolute minimum en dus stoppen we deze kinderen wat centjes toe.

Advertenties
reacties
  1. Toets schreef:

    Zeg Simmiesan, je mag wel niet zomaar aan de gebedsmolens draaien zonder “Om Mani Padme Hum” uit te spreken he! 😉

  2. Bart schreef:

    @Toets : wat zou hij voor ons hebben gewenst?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s