China 2013 – Day#19 – Langmusi (郎木寺)

Geplaatst op: donderdag 1 augustus 2013 door Jimapore in China, Reizen
DSC_0223DSC_0210DSC_0215DSC_0226DSC_0228DSC_0235
DSC_0258DSC_0259DSC_0272DSC_0273DSC_0276DSC_0281
DSC_0290DSC_0298DSC_0300DSC_0318DSC_0327DSC_0330
Room with view

Het wordt hier erg koud ’s avonds en bij het ontwaken zien we ijs op de tent en rugzak staan. Gelukkig hadden we het in de tent niet zo koud. Na een overheerlijk avondmaal bereid door Tserang gisterenavond maakt hij voor ons een ontbijt klaar. Heerlijk is het om alleen met ons groepje te zijn tussen de bergen en graslanden van Gansu. Puur natuur (Laten we eventjes de achtergelaten bergen afval van andere kampeerders negeren, shame on you)!!!

Na het ontbijt bezoek ik en Valerie de plaats waar beruchte ‘Sky burials‘ plaats vinden. Hier in Tibet (en ook in Mongolië) gelooft men in het voortbestaan van de ziel en het lichaam is slechts een tijdelijke gast voor die ziel. Bij overlijden wordt het lichaam boven op een bergtop gelegd en overgeleverd aan de natuur (dieren & decompositie). Men maakt eerst enkele sneden in het lichaam zodat het de aandacht trekt van de aasgieren die het lichaam grotendeels consumeren. Wanneer slechts de botten overblijven worden deze in stukken gehakt zodat ook kleinere dieren zich te goed kunnen doen. Enkele stukjes van botten, schedels en hakbijlen doen ons vermoeden wat voor macabere taferelen zich hier moeten afspelen, vast niet voor gevoelige zieltjes. Maar uiteindelijk misschien wel de natuurlijkste begrafenis, misschien iets voor in België?

De rest van de voormiddag bestaat uit een wandeling rond het dorpje en door het vernieuwde klooster. In de namiddag kiezen we voor een vrije namiddag, zonder gids, en toon ik mijn reisgezellen het oude klooster en de tijger grot die ik reeds twee dagen geleden alleen met gids verkende. ’s Avonds smullen we nog in een leuk resto waar we een Australisch koppel ontmoeten die we ook in Labrang zagen, een leuke afsluiter hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s