China 2013 – Day#24 – Zekog (泽库县) > Guide (贵德)

Geplaatst op: dinsdag 6 augustus 2013 door Valerie in China, Reizen
DSC_0234DSC_0232DSC_0248DSC_0250DSC_0259DSC_0269
DSC_0270DSC_0276DSC_0278DSC_0281DSC_0287DSC_0288

Bij het afscheid van de nomadenfamilie lieten we kinderkleding en balpennen (-> dankzij sponsor Marc) achter waarmee de kindertjes gelukkig leken. Zelfs Viktor schonk zijn eerder gekochte bal en chinees balpluimpje. Verder was het vooral een lange dag in de auto met als bestemming Trika / Guide, aan de Gele Rivier. De stad voelt heel erg Chinees aan, abs0luut niet Tibetaans. Dat komt doordat de overheid enkele jaren geleden een campagne startte om Han-Chinezen naar hier te halen. Die campagne sloeg goed aan dankzij de leuze: Guide, stad met het mooiste uitzicht op de Gele Rivier, waar ook ter wereld…

Onderweg zagen we nog een heleboel huisjes gebouwd door de overheid en bedoeld om nomaden permanent in te huisvesten. Die nomaden staan nogal wantrouwig tegenover dat idee dus vele huizen staan nog steeds leeg. Een ander duidelijk zichtbaar probleem is de erosie in deze buurt. In plaats van groene heuvels en bergen leken we ons vandaag wel in de woestijn te bevinden: zand, zand en nog eens zand. Een gevolg van overbegrazing?

We bevinden ons sinds 2,5 weken opnieuw op lager gelegen gebied. Al deze tijd zagen we niet 1 boom aangezien die zo hoog niet groeien. Wat voelde het vreemd aan om terug bomen te zien zeg! We wilden er bijna eentje gaan knuffelen maar dat leek ons dan toch een brug te ver.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s