Etno Selo Montenegro

Geplaatst op: maandag 28 juli 2014 door Valerie in Reizen

FlickrSet

Onze volgende bestemming is Etno Selo Montenegro, een “ecodorp” zoals je er hier verschillende kan vinden. Naar Montenegrijnse normen is het niet zo ver rijden. Op een landkaart lijkt alles hier vlakbij en in afstand gesproken is dat ook zo maar het ruige bergachtige landschap zorgt ervoor dat de gemiddelde rijsnelheid niet boven de 30 km per uur uitkomt. Tijdens onze rit naar Etno Selo rijden we door enge tunnels: gewoon een gat uitgehouwen in de berg, onverlicht en amper breed genoeg voor een Toyota Avensis. In zo’n tunnels is het dan wel tweerichtingsverkeer…

De beloning is groot wanneer we aankomen in Etno Selo: het lijkt wel een aards paradijs voor groot en klein. De jongens moeten meteen aan grote dierenvriend Alix denken wanneer ze de konijntjes voeren, achter de kalkoenen lopen, de poezen strelen en met de hond spelen. In ons gezellige stenen huisje slapen mama en papa in het grote bed beneden. De kinderen moeten een zeer steile houten trap op kruipen om daar onder het dak op matrassen te slapen. Dat vinden ze natuurlijk helemaal super. ’s Ochtends worden we gewekt door gemiauw aan ons raam. Wanneer we het raam openen springt een lieve witte poes naar binnen die Viktor de naam “Witte Linović” geeft. Het wordt de komende dagen ons huisdiertje. De kennismaking met de loslopende kalkoenen is minder zachtaardig. Viktor denkt de beesten te kunnen insluiten en geeft Vladimir hiertoe de nodige aanwijzingen. Wanneer de beesten zich echter opgejaagd voelen fladderen ze plotseling met veel kabaal rakelings over de jongens heen. Die verschieten zich een ongeluk natuurlijk en rennen voor hun leven. Dat was lachen!

De maaltijden hier zijn ook bijzonder te noemen. Als eerste kiezen we voor een plaatselijk visgerecht. Op de menukaart staat echter aangegeven dat het gaat om 1 kg vis. We besluiten daarom het gerecht te halveren en te delen. Even later krijgen we toch nog 3 volledige kleppers van vissen voorgeschoteld, overheerlijk maar we moeten moeite doen om deze halve kg vis op te krijgen. Kostprijs van dit feestmaal is amper 7,5 EUR! De jongens smullen van echte pannenkoeken met huisbereide aardbeiencoulis, mmmmm! Het ontbijt bestaat elke morgen uit een gigantisch bord met daarop het volgende: artisanale kaas- en vleesplakjes, jam, honing, een bolletje boter, een ommelet, 2 sneetjes brood en een stuk of 5 smoutebollen. Stevig ontbijtje dus! Op de derde dag breken we alle vettigheidsrecords: na het ontbijt met de 5 smouttebollen per persoon kiezen we ’s middags voor pannenkoeken, niet wetende dat het avondmaal enkele uren later bestaat uit, opnieuw pannenkoeken, aangevuld met reuzesmouttebollen dit keer in vierkante vorm. Pfff, dit heeft toch wel ruim een dag op onze maag gelegen.

Waar we ons zoal mee amuseerden tijdens ons verblijf in Etno Selo: spelen in de speeltuin en de houten kinderhuisjes, voetballen op het grote grasterrein, elkaar natspuiten met waterpistolen aangezien het aanwezige zwembad leeg stond, genieten van een drankje op een terrasje, Uno spelen, insecten vangen in een potje en opzoeken om welk beest het ging. Zo vingen we een grote bruine mier en een groene sprinkhaan die nog veel groter was. Tegen de verwachting in lag de sprinkhaan na een half uur half dood en na een volledig uur was hij bezweken, de mier was gewonnen!

Ook nog op ons programma stond een bezoek aan Durmitor Nationaal Park. Daar kwamen we na een adembenemende rit van 2,5 uur langsheen een spectaculaire slingerende bergweg. Wie wil genieten van een ongerept berglandschap moet hier zijn!

Advertenties
reacties
  1. Oma en Opa schreef:

    Man man man wat een leuke vakantie !!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s