Bangkok – dag 1 en 2

Geplaatst op: maandag 11 juli 2016 door Valerie in Reizen

Na een slapeloze 11-uur vlucht met Thai Airways maakten we een vlekkeloze landing in de stad die nooit slaapt.  Eens geïnstalleerd in onze kamers in Villa Cha-Cha, vlakbij de beruchte Khao San Road, kwam de receptioniste met het blije nieuws dat ze ons de verkeerde kamers toebedeelde.  We konden dus ons hele boeltje weer opkramen om 2 verdiepingen hoger opnieuw uit te pakken.  Dat was even een dompertje.

Een plons in het zwembad bracht nieuwe energie.  Zaaaalig om al ons reiszweet af te spoelen in het frisse water!  De magen knorden dus het was tijd voor onze eerste Pad Thai.  Opa Dré meent dat de porties aan de kleine kant zijn en voor een grote eter is dat waarschijnlijk ook wel zo.  Voor mezelf en mémé is het maar goed dat de porties niet te groot zijn of al onze inspanningen om af te vallen zouden hier op 2 weken teniet gedaan zijn.

Viktor en ik waren toe aan een ontspannende massage dus ’s avonds trokken we naar het massagesalon verderop in de straat.  We kozen voor de traditionele Thaise massage, 180 Baht/30 minuten.  Ontspannend was het niet te noemen.  Bij Viktor koos de masseuse voor de zachte aanpak, die kreeg heel de tijd de kriebels.  Bij mij ging het er bikkelhard aan toe: ellebogen en knieën werden in de strijd gegooid en het was tandenbijten om het niet uit te schreeuwen van de pijn.  Toch bracht ook deze marteling uiteindelijk een zalig gevoel met zich mee.  Ik voelde de chi door mijn ledematen stromen!  Zeker voor herhaling vatbaar dus!

Een welverdiende nachtrust en een stevig ontbijt later waren we klaar voor onze eerste daguitstap: een geleide fietstocht door de metropool.  Met ons negenen reden we in een lange colonne achter de gids Amm aan.  Voor ieder hadden we uiteindelijk een passende fiets gevonden.  Viktor en Vladimir droegen hun speciaal daarvoor bij Ali Express bestelde koerspakjes en oogsten heel wat lof bij de lokale bevolking.  Het was een tocht waarbij we onze ogen uitkeken.  Ook onze andere zintuigen werden volop getrakteerd.  We kregen een inkijk in het alledaagse leven van de gewone (armere) Thai.  Hierbij zagen we evenveel magere honden en katten als we mensen zagen.  We staken per longtailboot met fiets en al de rivier over en konden ontspannend in de groene long van Bangkok rondrijden.  Hierbij werden we zelfs achtervolg door een cameraploeg van de nationale nieuwszender.  De kids komen vanavond op TV!  Met slechts 2 valpartijtjes op de teller eindigden we dit avontuur in de plaatselijke Muy Thai Boksschool.  De trainer was een oud-kampioen die nu, 120 kg later, zijn eigen boksschool had opgericht.  De broekjes van de kids dienden enkele keren te worden omgeslagen om afzakken te voorkomen.  Als ware bokslegendes mepten en schopten Leto, Vladimir en Viktor erop los!  Filmpjes van dit spektakel krijgen jullie later te zien!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s