Bangkok -Kanchanaburi – dag 3

Geplaatst op: dinsdag 12 juli 2016 door Valerie in Reizen

De nacht was kort voor sommigen onder ons en daar had een Engelse dame alles mee te maken zo bleek…  Alvorens kort na de middag per treintje naar Kanchanaburi te vertrekken stond vandaag een bezoek aan het koninklijk paleis op het programma.  De tuk-tuk chauffeurs verzekerden er ons echter van dat het paleis pas geopend was vanaf de middag.  Ze trachtten ons een rondrit per tuk tuk te verkopen, in combinatie met een boottochtje voor “slechts” enkele duizenden Baht.  We eindigden met een korte tuk tuk rit naar de pier en een tocht van 1 uur per longtailboot voor 1.000 Baht voor de hele groep.  Vermoedelijk leverde dit tochtje ons interessantere beelden op dan we zouden gekregen hebben in het paleis.  We konden het alledaagse leven aanschouwen van de Thai aan de rivieroever.  Zo voeren we voorbij honderden huisjes, variërend van halve paleizen tot schamele hutten op palen.  Er waren bij deze paalwoningen echte juweeltjes: klein maar met de grootste toewijding gezellig aangekleed.  De kids vonden het geweldig om de vele vissen in de rivier stukjes brood toe te gooien.  Ik wilde wel eens zo’n kanjer aanraken en werd meteen getrakteerd op een gigantische zwiep van de staart van zo’n joekel.  Heel m’n bril en T-shirt werden nat gespat door dat beest.  Dat was even schrikken!  Na de boottocht zochten de kinderen verkoeling aan de hand van een grote kokosnoot vol met overheerlijk fris kokoswater.  Mmmmmm!

Vervolgens op naar het stationnetje voor onze treinrit naar Kanchanaburi.  Aangezien we ruim op tijd in het station waren konden we ons nog tegoed doen aan allerlei lekkers van de markt tegenover het station.  Vladimir moest uitgebreid op de foto met 2 Thaise dames.  Zij namen geen genoegen met 1 of 2 foto’s, nee, ze maakten meteen een hele reportage in verschillende poses, getrokken met verschillende toestellen.  Vladimir had er na een tijdje schoon genoeg van en liet dit dan ook duidelijk blijken.

Tijdens de 2,5 uur durende treinrit aten we onze buikjes rond met allerlei zoets met de bedoeling onze overtollige bagage (bestaande uit een plastic zak vol lekkers) kwijt te raken.  Dit is aardig gelukt.  De overtollige calorieën stapten we er daarna meteen weer af tijdens de wandeling mét backpack naar ons nieuwe hotel, Good Times Resort.  We kregen er een hartelijk onthaal en hele mooie, ruime kamers met alles erop en eraan.  Vervolgens: bommetje!  Het zwembad in!  Zaaaaalig!

Om de avond in stijl af te sluiten kozen we deze keer om in het hotel te eten, aan de rand van de river Kwai.  Prachtige setting, alleen de muggen waren er wat veel aan.  Na het aperitief trok iedereen dus even terug naar de kamer om die jurk of short te wisselen voor een lange broek met sokken.  Zo waren we die rotbeesten te slim af.  De honderden ghekko’s die hier op de plafonds rondlopen doen hun best om zoveel mogelijk muggen op te eten dus de ghekko’s zien we graag komen.  Alix liet zelfs speciaal haar kamerdeur openstaan zodat de lieve beestjes naar binnen zouden komen.  Wat een dierenvriendje toch!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s